Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare a ajuns în licee. Elevii de clasa a 12-a vor să dea un exemplu şi să evite carantina în perioada BAC-ului

Ca să accelereze şi mai mult campania de imunizare, autorităţile au dat startul vaccinării şi în licee. Mai ales că până acum doar puţin peste 10% din totalul elevilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani s-au vaccinat. Astăzi, elevii din Deva s-au vaccinat chiar la ieşirea din sălile de clasă. Cei sub 18 ani au avut însă nevoie de acordul părinţilor. 

de Laura Oană

la 12.05.2021, 16:47

Vezi și

Joena (Joina) şi Henning vor să devină profesori în Germania aşa că trebuie să facă un an de practică. Au ales colegiul din Deva pentru profilul de germană şi sunt încântaţi că au şi reuşit să se şi vaccineze aici. În ţara lor imunizarea se face în funcţie de vârstă, iar tinerii nu au încă acces.

Joena-Sophie Reese, asistent de limba germană CN Decebal Deva: Lucrez ca asistent la scoală şi am avut oportunitatea să fac acest vaccin. Am decis să îl fac aici, decât în Germania.

Henning Burghoff, asistent de limba germană CN Decebal Deva: A fost o oportunitate grozavă, pentru că şi eu lucrez cu elevii. Sunt foarte bucuros că am reuşit în sfârşit să mă vaccinez. A trecut mult timp în care viaţa a fost dată peste cap, iar acum sunt fericit că vom avea posibilitatea să fim din nou liberi.

Elevii de clasa a 12-a s-au vaccinat pentru a evita carantina la BAC

Pe acelaşi subiect

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Decebal s-au strâns la punctul de vaccinare amenajat în incinta unităţii şcolare. Prima dată au trecut pe la triaj şi au răspuns întrebărilor medicilor care le-au dat apoi acordul pentru a se imuniza.

Elev: E exact ca şi atunci când luăm tensiunea. Te umflă un pic şi simţi puţin braţul amorţit, dar în rest nimic.

Reporter: De ce ai vrut să te vaccinezi?

Elev: Să dăm un exemplu. Pentru că toată lumea vrea să ajungă la normalitate până la urmă. Şi eu vreau să pot să merg să joc fotbal, să revenim la şcoală, şi e un pas foarte bun.

Florin Ilieş, director CN Decebal Deva: Elevii claselor a 12-a să ştiţi că s-au vaccinat într-un procent foarte mare. Au luat în considerare faptul că, înaintea examenului de bacalaureat, ei pot să facă şi rapelul. Dacă părinţi ai acestor copii se îmbolnăvesc, atunci ei sunt feriţi, nu vor mai fi carantinaţi.

Autorităţile sanitare hunedorene vor continua vaccinarea şi vor merge şi în alte unităţi şcolare: licee, dar şi universităţi. Elevii care au sub 18 ani şi vor să se vaccineze au nevoie de acordul părinţilor.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Campania de vaccinare a ajuns în licee. Elevii de clasa a 12-a vor să dea un exemplu şi să evite carantina în perioada BAC-ului