Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Sănătății, despre vaccinarea copiilor sub 16 ani: ”Voi fi printre primii care va merge cu copilul la vaccinarea anti-Covid”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus că va merge cu fiica ei să fie vaccinată împotriva Covid-19, atunci când serul va fi aprobat și la nivelul Uniunii Europene pentru persoanele mai tinere de 16 ani, ca și ea ”să se simtă mai liniștită” în această privință. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.05.2021, 15:46

Ministrul Sănătății, despre vaccinarea copiilor sub 16 ani
Ministrul Sănătății, despre vaccinarea copiilor sub 16 ani - captura video

Ioana Mihăilă a spus, în timpul unei vizite la centrul drive thru deschis la Oradea, că ”nu e nevoie de curaj” ca o persoană să se vaccineze.

"Fiica mea, dimineaţă, m-a întrebat ea când se vaccinează, aşa că aşteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi printre primii care va merge cu copilul care este eligibil la vaccinare", a declarat Ioana Mihăilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Întrebată de reporteri ce le transmite părinților îngrijorați să-și vaccineze copiii, ministrul Sănătății a răspuns că nu e nevoie de curaj și că, în calitate de mamă, ”vreau ca aşa cum eu, care mă simt liniştită după vaccinare, acelaşi lucru să-l simtă şi fiica mea şi copiii mei şi colegii lor de clasă şi persoanele cu care vin în contact”.

Vaccinare în mașină, la Oradea

Miercuri, pe 5 mai, la Oradea s-a deschis primul centru de vaccinare drive thru.

„Persoanele care se prezintă la centrul de vaccinare trebuie să știe că procesul de vaccinare se desfășoară foarte rapid. Cei care se află la volanul mașinii nu sunt nevoiți să coboare nici măcar din autoturism, actul medical având loc imediat după completarea formularului de consimțământ și a chestionarului triaj vaccinare și după prezentarea actului de identitate, care este necesar pentru înregistrarea în sistemul național Rovaccinare. Îi îndemn pe orădeni să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru că vaccinarea e singura cale de a scăpa de restricții, de a reporni economia și de a redeschide orașul”, a spus primarul Florin Birta, în ziua deschiderii.

Centrul dispune de patru fluxuri de vaccinare și va funcționa zilnic în intervalul orar 08.00-20.00. În cadrul centrului se vor efectua vaccinuri doar cu serul produs de Pfizer-BioNTech.

Vaccin anti-Covid pentru copiii mai mici de 16 ani

Compania Pfizer a solicitat autorizaţie la începutul lunii aprilie pentru vaccinul său anti-COVID ce poate fi administrat copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani. Iar dacă va fi aprobată, imunizarea celor mici ar putea începe din luna septembrie.

În prezent, vaccinul este folosit doar de adolescenții care au peste 16 ani.

Compania Pfizer a început să testeze vaccinul pe copii de mai mult timp, au fost înrolaţi în testele clinice inclusiv bebeluşi de 6 luni. Se estimează că pentru intervalul de vârstă 2-11 ani testele clinice vor fi gata în luna septembrie, iar în România va începe să fie administrat accest vaccin pentru această categorie de vârstă doar după ce Agenţia Europeană a Medicamentului îl va autoriza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătății, despre vaccinarea copiilor sub 16 ani: ”Voi fi printre primii care va merge cu copilul la vaccinarea anti-Covid”