Canada anunţă încă un deces legat de vaccinul AstraZeneca

De Cristian Ionescu.
Publicat: 05.05.2021, 09:37.
Actualizat: 05.05.2021, 09:51

Provincia canadiană Alberta a raportat prima moarte a unui pacient din cauza unei afecțiuni rare a cheagurilor de sânge după ce a primit vaccinul AstraZeneca COVID-19, au anunţat autorităţile.

Un alt deces legat de vaccinul Astrazeneca a fost anunţat de canadieni

Profi Media

Canada anunţă al doilea deces legat de vaccinul AstraZeneca

Cazul din Alberta marchează al doilea caz de cheaguri de sânge din provincie și singurul deces, după ce în Alberta au fost administrate peste 253.000 de doze de AstraZeneca, se adaugă în comunicat, citat de Reuters.

AstraZeneca nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters pentru un comentariu.

Citește și:

Luna trecută, provincia Quebec a raportat prima deces din Canada a unui pacient după ce a primit vaccinul AstraZeneca COVID-19. Rara complicație, pe care unele autorități de reglementare, inclusiv Health Canada o numesc trombocitopenie imunitară protrombotică indusă de vaccin, implică cheaguri de sânge însoțite de un număr scăzut de trombocite, celule din sânge care o ajută să se coaguleze.

Danemarca a exclus complet vaccinurile Covid-19 AstraZeneca şi Johnson & Johnson din programul de vaccinare

Danemarca a devenit prima țară care a exclus vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson din programul său de vaccinare, din cauza unei potențiale legături cu o formă rară, dar gravă de cheaguri de sânge. Decizia vine după ce luna trecută țara nordică a încetat să mai utilizeze vaccinul AstraZeneca, motivând preocupări similare.

"Beneficiile utilizării vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson nu depășesc riscul de a provoca posibilul efect advers la cei care primesc vaccinul", a anunţat autoritatea sanitară a țării, scrie Reuters.

"Luând în considerare situația actuală din Danemarca, ceea ce pierdem în prezent în efortul nostru de prevenire a bolilor severe cauzate de COVID-19 nu poate depăși riscul de a provoca posibile efecte secundare sub formă de cheaguri de sânge severe la cei pe care îi vaccinăm", au precizat autorităţile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.