Antena Meniu Search
x

Video Australia investighează două decese pentru posibile legături cu vaccinul COVID-19. Doi bărbaţi au murit după vaccinare

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia va investiga două decese pentru posibile legături cu vaccinul COVID-19, ridicând îngrijorări noi, deoarece țara încearcă să accelereze un program de imunizare care a ratat în mare măsură obiectivele sale inițiale de vaccinare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.04.2021, 08:43

- Profi Media

Doi bărbați au murit în cel mai populat stat al țării, New South Wales (NSW), la câteva zile după ce au primit vaccinurile împotriva vaccinului împotriva coronavirusului, au informat presa australiană.

Australia investighează decese legate de vaccinul Covid

"Toate rapoartele de deces după vaccinare sunt revizuite pentru a evalua probabilitatea ca vaccinul să fi contribuit la evenimentul sau starea medicală care a dus la un rezultat fatal", au anunţat autorităţile.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani cu mai multe afecțiuni de sănătate a murit la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca, a raportat Seven News. Alt bărbat de 55 de ani a murit la opt zile după ce și-a făcut vaccinul, a anunţat ziarul regional din orașul Tamworth din nord-vestul NSW, citând familia sa.

Pe acelaşi subiect

Raportarea unui eveniment advers după vaccinare nu înseamnă automat că a fost cauzată de doză, a spus TGA într-un răspuns prin e-mail. Nu a specificat când au avut loc decesele, invocând motive de confidențialitate ale pacienților sau tipul de vaccin pe care l-au primit.

Campania australiană de imunizare include vaccinurile AstraZeneca și Pfizer, dar la începutul acestei luni autoritățile au abandonat obiectivul de a vaccina cei 26 de milioane de locuitori ai săi până la sfârșitul anului 2021, după ce au găsit posibile legături între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge.

Australia, care s-a bazat pe vaccinul AstraZeneca pentru majoritatea vaccinurilor sale, a recomandat ca dozele să fie administrate numai persoanelor cu vârsta peste 50 de ani. În urmă cu două săptămâni, țara a raportat prima sa moarte din cheaguri de sânge legate de vaccinul AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor a declarat că decesul unei femei de 48 de ani este "probabil" legat de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Australia investighează două decese pentru posibile legături cu vaccinul COVID-19. Doi bărbaţi au murit după vaccinare