Antena Meniu Search
x

Capitala și 18 județe au intrat in scenariul verde. Școala se face cu prezență fizică

Rata de infectare în Capitală a ajuns, miercuri, la 2,87 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare, pentru prima oară în ultimele două luni. La nivel național, 18 judeţe se află în zona verde, iar 13 se află în zona galbenă.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 14:31

Capitala și 18 județe au intrat in scenariul verde. Școala se face cu prezență fizică
Capitala și 18 județe au intrat in scenariul verde. Școala se face cu prezență fizică - Shutterstock

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 539 şi în judeţele Ilfov - 160, Cluj - 150, Timiş - 148, Arad - 140, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, scrie Agerpes.

Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost în judeţele Olt - 17, Vrancea - 19, Mehedinţi - 20, Sălaj - 22, Gorj - 23. Capitala are o incidenţă de 2,87 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Judeţul Arad se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulată la 14 zile, cu 4,26 cazuri la mia de locuitori. Incidenţe mari se înregistrează şi în judeţele Bihor - 3,94, Cluj - 3,9, Braşov - 3,86, Sibiu - 3,5.

Un număr de 18 judeţe se află în zona verde din punctul de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, iar 13 se află în zona galbenă (incidenţă sub trei cazuri la mia de locuitori).

Pe acelaşi subiect

Școala, cu prezență fizică în localitățile cu rata de incidență sub 3 la mie

În localitățile cu rata de incidență sub 3 la mie, cursurile se pot desfășura cu prezență fizică, indiferent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ, potrivit unui ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății, publicat pe 19 noiembrie în Monitorul Oficial.

Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de  procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

(2) În situația prevăzută la alin (1), consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Capitala și 18 județe au intrat in scenariul verde. Școala se face cu prezență fizică