Antena Meniu Search
x

Video Caravana de vaccinare se mută şi la sate: "Este o luptă pe care noi avem puterea să o câştigăm"

Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă. Medicii vor încerca să convingă om cu om că trebuie să se imunizeze. O caravană va ajunge în mai multe zone din ţară. Se va opri în târguri, în parcările supermarketurilor şi va poposi în sate. Mai puţin de 6,7 milioane de români au schema completă de vaccinare, adică undeva la 43%, penultimul loc din Uniunea Europeana.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 20:22

Vezi și

De pe patul de spital, mulţi pacienţi regretă că nu au mers în centrele de vaccinare.

"Am vrut să mă vaccinez atunci dar ştiţi discuţiile: că, vai, că nu te vaccina că vei păţi nu ştiu ce. Mă duc cu cel mai mare drag să mă vaccinez", spune un pacient

Autorităţile vor să îi convingă pe oameni să se imunizeze înainte să ajungă la spital şi să îşi dea seama că au făcut o greşeală. Medicii din Timişoara vor bate din uşă în uşă şi le vor spune oamenilor de ce e bun vaccinul. Iar o caravană mobilă va pleca din Capitală spre mai multe oraşe. Întâi se va opri în Craiova, Slatina şi Piteşti iar apoi va merge în mediul rural. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Suntem ca într-un război, chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul. Dar noi avem o armă la îndemână care se numește vaccin.

Pe acelaşi subiect

Caravana de vaccinare ajunge şi la sate

Ionuţ Stanimir, iniţiator: Este o luptă pe care noi avem puterea să o câştigăm. Vin după 2 ore de azi dimineaţă încercând să aflu care este starea fetiţei unei colege de-a mele care se află în ATI. Are 6 ani. A făcut covid asimptomatic şi acum are urmări foarte grave.

În timpul caravanei, vor rula pe ecrane filme de încurajare a vaccinării, interviuri şi reportaje din secţiile ATI. Un sondaj la care au răspuns 2.800 de oameni arată că 72% dintre ei s-ar vaccina dacă ar afla mai multe date despre vaccin. Iar 70% ar merge în centre dacă ar auzi mai mulţi medici vorbind despre ser. 

Români: "Dacă îmi garantează cineva acum merg şi mă vaccinez", "Nu mi se schimbă părerea niciodată. Stau aşa cum sunt".

Un sondaj al unei firme de recrutare arată că un sfert dintre angajaţi şi-ar da demisia dacă angajatorul ar impune vaccinarea. 

Reporter-nevaccinat: "Sunteţi vaccinat?

Nu.

Ce aţi face dacă certificatul verde ar deveni obligatoriu la serviciu?

Îl facem, nu-i problemă".

Reporter-vaccinată: Dacă ai lucra într-un loc în care mulţi colegi n-ar fi vaccinaţi?

Nu mi-ar conveni, nu. Nu aş fi de acord.

Azi am ajuns la o incidenţă de 6,84 cazuri la mia de locuitori, la nivel naţional. Este o scădere a infectărilor, dar lucrurile se pot schimba rapid. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Probabil într-o perioadă de o săptămână, două săptămâni, vom stagna din această scădere. Este important să scădem cât mai mult. Nu este exclus să înregistrăm o nouă creștere a nr de cazuri, pentru că interacțiunea şi mobilitatea oamenilor crește prin faptul că evident s-a reluat şi activitatea de învățământ acolo unde s-a putut în format fizic. De asemenea, faptul că suntem în plin sezon rece și stăm din ce în ce mai mult în spații închise unde există interacțiune apropiată, strânsă între oameni, acest lucru asociază o creștere a riscului de infectare.

Medicii mai spun că, în lipsa vaccinării, următorul val al pandemiei ne poate lovi mai puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Caravana de vaccinare se mută şi la sate: "Este o luptă pe care noi avem puterea să o câştigăm"