Cartier din Buzău, cu mii de locuitori, închis după descoperirea unui focar de coronavirus

De Redactia Observator.
Publicat: 04.05.2020, 21:23.
Actualizat: 04.05.2020, 21:24

Peste 2.000 de oameni s-au trezit peste noapte închişi în cartier. Poliţişti, jandarmi şi soldaţi au baricadat străzile. Nimeni nu mai are voie să iasă din mijlocul focarului. Un bărbat vrea să ridice cadavrul surorii sale de la morgă, dar este oprit.

Pentru că în cartierul Poştă din Buzău nu e nicio farmacie, oamenii au cerut ajutorul cunoscuților să le aducă medicamente.

Cartierul va fi închis 14 zile. Străzile şi trotuarele au fost spălate, la porţi au fost puse soluţii dezinfectante, iar pe jos au fost întinse covoare îmbibate cu clor. În cartier, au fost lăsate să intre doar maşinile cu marfă.

Decizia de a băga cartierul în carantină a venit in timpul nopţii, după ce a fost descoperit un focar de coronavirus. Cel care a contaminat cartierul este un bărbat de 41 de ani care nu a respectat ordonanţele militare.

De Paşte, a încălcat restricţiile şi şi-a vizitat socrul în Urziceni. Acolo s-a întâlnit la o petrrecere cu mai mulţi cunoscuţi din Bărbuleşti, Ialomiţa, localitate aflată pe harta focarelor de la începutul lunii trecute.

Bărbatul s-a întors acasă în Buzău şi a continuat să se plimbe fără restricţie. S-a întâlnit cu cel puţin 31 de oameni, rude, vecini, prieteni. 19 dintre ei sunt pozitivi şi au fost duşi la spitale din Râmnicu Sărat şi Bucureşti. Edilii au comandat 10.000 de măşti pentru populaţie. 2.500 au fost distribuite deja.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău: În zonele carantinate se circulă cu mască inclusiv în spaţiile libere. Avem o mulţime de solicitări inclusiv pentru medicamente, este o situaţie specială aici, nu există niciun bancomat, nu există nicio farmacie.

De la începutul pandemiei, autorităţile au închis oraşul Suceava şi localităţile limitrofe, oraşul Ţăndărei, un sat din Bihor şi trei cartiere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.