Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Câți bani cereau taximetriștii pentru oamenii străzii pe care îi aduceau să fie sclavi la o stână din Covasna

Şase oameni ai străzii au ajuns sclavi la o stână din Covasna. Proprietarul fermei avea un plan bine pus la punct. Ajutat de încă doi bărbaţi se ducea în gările din Braşov şi Bucureşti, de unde racola victimele. Indivizii se prefăceau taximetrişti, intrau în vorbă cu oamenii fără adăpost şi îi ademeneau în maşinile lor. Apoi îi duceau la fermă, unde îi ţineau în condiţii mizerabile şi nu îi plăteau pentru munca lor. 

de Claudiu Loghin

la 17.10.2024 , 08:33

"Îl sună un taximetrist din Bucureşti, din Braşov, de undeva, şi îi spune uite Ioane, am un om, îl vrei? Adu-l, mă! Îl aduce aici la el şi îl punea la muncă", a declarat un cioban.

Aşa ar fi fost racolaţi toţi cei şase oameni fără adăpost din gările din Brașov și București de cei trei indivizi. În speranţa că vor avea parte de un trai mai bun, oamenii acceptau fără ezitare să se urce în mașinile așa-zișilor taximetriști.

Câți bani cereau taximetriștii 

Vezi și

"Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 octombrie - 2024, trei persoane cu vârste între 23 şi 47 de ani, ar fi recrutat prin intermediul unor cunoscuţi din cercul lor de persoane din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti şase persoane", a declarat Gabriela Dinu, IPJ Covasna.

Pe acelaşi subiect

"Spune că sunt nişte taximetrişti pe drumuri, şi îi ia pe care-i găseşte, şi îi aduce aici. Îi ia 3000 de lei sau 4000 de lei că ţi l-am adus până aici, din Bucureşti până aici, că îi găsesc prin gară taximetriştii", mai spune ciobanul. 

Însă, în realitate, ajunşi la ferma din Covasna trăiau un coşmar. Erau ţinuți în condiții inumane, fără hrană și nu primeau niciun ban pentru munca lor.

"Ulterior, profitând de inducerea în eroare a acestora şi de starea lor vădită de vulnerabilitate, le-ar fi exploatat prin muncă la o fermă de animale. Persoanele au fost împiedicate prin acte de constrângere fizică şi psihică să părăsească locaţia respectivă", a declarat Gabriela Dinu, IPJ Covasna.

"Eu nu am adus niciodată, dacă a venit un om aici, a venit el. L-a adus taxiul. Domnule vreau de lucru, că uite n-am ce mânca! A stat vreo trei zile şi a fugit. Mi le-a adus un taximetrist din Braşov", a declarat Ion Iacobuş, proprietar stână.

Ieri, anchetatorii au descins la locuințele suspecților și au făcut nouă percheziții în acest dosar de trafic de persoane, iar cei trei indivizi au fost duşi la audieri.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Câți bani cereau taximetriștii pentru oamenii străzii pe care îi aduceau să fie sclavi la o stână din Covasna