Video

Ce au găsit angajații aeroportului din Cluj în bagajul unei femei care se întorcea în Italia

De Redactia Observator.
Publicat: 01.05.2021, 12:10.
Actualizat: 01.05.2021, 13:06

În perioada sărbătorilor pascale, aeroporturile au prins viață, în țară. Oamenii vor să fie alături de cei dragi de sărbători, aşa că sunt dispuşi să stea chiar şi în carantină pentru asta. Este și cazul unei femei din Cluj, care nu a vrut să plece cu mâinile goale așa că și-a umplut bagajele cu carne de miel și alte preparate tradiționale românești. 

Doamna Violeta s-a stabilit cu toată familia la Bergamo, în Italia, de mai bine de 20 de ani. A venit în ţară pentru câteva zile, iar la întoarcere, a plecat cu valiza atât de plină, încât a depăşit cu mult limita de kilograme permisă.

Violeta: Uite, până şi fasole îi duc. Cârnaţi, mici, şuncă, de toate. Am şi drob făcut, stai liniştit.
Reporter: La ce ați renunțat?
Violeta: La ceva carne de miel. Acum să cântărească să vedem dacă sunt kilogamele care trebuia să le scot din geantă. Un miel. avea 42 și trebuie 32 kg.

Citește și:

Bagajul femeii cântărea 42 de kilograme, cu 12 mai mult decât avea voie. Conform legislației acutale, avem voie să transportăm cu avionul produse de origine animală, dar nu în canitati exaggerate, iar acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cala.

Înainte de a porni la drum, trebuie să ştiţi că multe ţări frecvent vizitate de români au încă restricţii în vigoare. În italia spre exemplu, este necesar un test PCR negativ la intrarea în ţară, iar după 5 zile de izolare, se cere o nouă testare.

Şi în Germania e obligatoriu testul PCR, dar perioada de izolare este de 10 zile, iar spre Franţa se poate zbura doar dacă este vorba despre o călătorie esenţială.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.