O valiză cu 185 de broaşte ţestoase, unele dintre ele moarte, a fost descoperită pe aeroportul din Galapagos
Reprezentanţii aeroportului şi Parcului Naţional din Galapagos (PNG) au descoperit într-o valiză în jur de 185 de specii de broaşte ţestoase, dintre care zece moarte, care urmau să fie transportate din arhipelag pe continent, a anunţat duminică Ministerul Mediului din Ecuador, scrie AFP.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
"La aeroportul din insula Baltra, 185 de ţestoase au fost descoperite într-o valiză care era în curs de transfer către Ecuadorul continental", a indicat ministerul pe Twitter.
Situate la 1.000 de kilometri de coastele ecuadoriene, insulele Galapagos au o floră şi faună unice în lume.
Ministerul precizează că descoperirea a avut loc "în cursul unei inspecţii de rutină" între aeroportul din Galapagos şi PNG şi că Poliţia şi procurorii "iau măsuri", fără a da alte detalii.
"Vârsta ţestoaselor nu depăşeşte trei luni şi carapacea lor este extrem de tânără", a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă locul de origine al acestor broaşte ţestoase, fiecare specie fiind diferită potrivit insulei din care provin.
- Se reiau zborurile pe Aeroportul Băneasa. Cele 7 curse operate pe "Aurel Vlaicu": o companie low-cost sparge gheaţa
- Metoda ingenioasă prin care o tânără a scăpat de taxele suplimentare pentru bagaje de pe aeroport
- Trucul prin care Sarah ia mai multe obiecte într-un bagaj mic, fără să plătească taxe suplimentară în aeroport
- ANPC, raid la Aeroportul Otopeni. "E boală naţională furtul la gramaj"
- O femeie și-ar fi înecat câinele în baia unui aeroport din SUA, pentru că n-avea actele necesare ca să-l urce...
Ţestoasele au fost înfăşurate în saci de plastic şi zece dintre ele n-au supravieţuit, potrivit comunicatului.
Ministrul Mediului Marcelo Mata a denunţat în mesaj "aceste crime contra faunei şi patrimoniului natural al ecuadorienilor" şi s-a arătat convins că aceste fapte "vor fi pedepsiţi cu toată rigoarea prevăzută de reglementarea în vigoare".
Traficul ilegal de specii sălbatice este o crimă pasibilă de pedeapsa cu închisoarea între un an şi trei, potrivit legii din Ecuador.
Arhipelagul, care a fost laborator natural şi ştiinţific pentru naturalistul Charles Darwin pentru teoria sa privind evoluţia speciilor, a fost numit după ţestoasele gigant care trăiesc aici, scrie News.ro.
Ţestoasele gigant au sosit în această regiune vulcanică din Pacific acum trei - patru milioane de ani.
Oamenii de ştiinţă cred că ţestoasele au fost împrăştiate de curenţii oceanici de pe insule, dând naştere la 15 specii diferite - dintre care trei în prezent dispărute -, fiecare fiind adaptată propriului teritoriu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰