Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce rute alternative au şoferii care vor să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei pentru a ajunge în Bucureşti

După ce că este sufocată de maşini de obicei, Valea Prahovei este acum recomandată de autorităţi drept rută alternativă la Valea Oltului. O rută alternativă care are nevoie de o rută alternativă. Sau de mai multe, pentru că între Sinaia şi Predeal s-a stat azi de cinci ori mai mult decât în mod normal. 

de Claudiu Loghin

la 21.07.2024 , 20:06

Drumul Naţional 1 a fost şi mai greu de străbătut decât altădată, mai ales că e folosit de mulţi ca alternativă la Valea Oltului, închisă pentru lucrări de defrişare. La orele amiezii s-a circulat bară la bară. Cele mai mari probleme au fost între Predeal şi Bușteni. 

"Am vrut să evităm Întorsura Buzăului şi am venit pe aici ca să admirăm şi peisajele şi ne-am blocat. Ce am văzut pe hartă (n.r. rute alternative) e pe la Târgu Secuiesc, dar am zis să evităm. Acum chiar consideră să ne întoarcem. Arată 50 de minute să stai la rând la coadă", se plânge un şofer.

O soluţie pentru evitarea calvarului este să plecăm cât mai devreme dimineaţa sau cât mai târziu seara, când şoseaua e mai puţin aglomerată. O alta este să folosim o rută alternativă. Iar principala rută de rezervă, pentru şoferii care circulă de la Brașov către București este Drumul Național 1A, prin Săcele, Cheia și Vălenii de Munte.

Vezi și

Drumul pe la Cheia, o rută alternativă

Pe acelaşi subiect

Sun 10 kilometri pe DN1 de aici şi până la intrare în staţiunea Buşteni, distanţă care se parcurge, în actualele condiţii de trafic, în aproape o oră. Tot 10 kilometri este şi distanţa de la Pasul Bratocea, pe DN1A, până la intrare în staţiunea Cheia, din judeţul Prahova, iar această distanţă se parcurge în 15 minute, de 4 ori mai puţin. 

O altă variantă alternativă, pentru turiștii care circulă din Braşov în Bucureşti este ruta Câmpulung, Târgovişte, Bucureşti. Și aici însă, sunt obstacole de trecut: mai multe zone sunt în lucru, între Bran și Câmpulung, iar pe carrosabil sunt instalate semafoare, pentru traficul alternativ.

Circulația pe Valea Oltului este închisă zilnic între orele 6 şi 20 până pe 9 august. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Ce rute alternative au şoferii care vor să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei pentru a ajunge în Bucureşti