Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce salariu i se oferă unui elev care nu a luat BAC-ul. Mii de posturi disponibile pentru cei ce pică examenul

Peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care nu au trecut examenul de Bacalaureat, cea mai mare parte dintre acestea fiind în categoria posturilor necalificate, arată datele centralizate de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 10:24

- Hepta

Conform eJobs, în ultima lună, angajatorii au postat aproximativ 7.500 de locuri de muncă destinate candidaţilor care nu au o calificare sau o diplomă de absolvire a studiilor medii sau superioare, relatează Agerpes.

Dintre acestea, o treime au fost pentru domeniul retail şi 20% pentru industria alimentară. Turismul a fost al treilea angajator în ceea ce priveşte numărul de joburi adresate candidaţilor necalificaţi, urmat de transport/logistică, servicii, call - center/BPO, producţie şi construcţii.

În ce domenii sunt cele mai multe locuri de muncă

Articolul continuă după reclamă

"Vorbim despre joburi de lucrător în depozit, manipulant marfă, curieri, ospătari, şoferi, lucrători comerciali. În domenii precum retail, turism sau horeca aplică inclusiv tinerii studenţi, dar ei sunt interesaţi de aceste joburi doar pentru o perioadă limitată de timp, pentru a câştiga experienţă sau, pur şi simplu, pentru a-şi suplimenta veniturile. Pe măsură ce se apropie de finalizarea studiilor, se îndreaptă însă spre domeniile în care vor să îşi construiască parcursul profesional pentru care s-au pregătit", a declarat Ana Călugăru, şefa de comunicare a eJobs.ro, într-un comunicat de presă transmis, joi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor salariale agregate de Salario, comparatorul salarial eJobs, pentru astfel de joburi, salariile variază între 3.500 şi 4.500 de lei net. Candidaţii care nu au o calificare sunt şi cei care au cele mai mici cifre în aplicări. Astfel, din cele 1,1 milioane de aplicări înregistrate în ultima lună, mai puţin de 150.000 au venit din partea acestei categorii de candidaţi.

Ce joburi preferă absolvenţii

Cele mai atrăgătoare joburi pentru aceşti candidaţi sunt cele din retail, turism, servicii, call-center/BPO, industria alimentară şi transport/logistică.

De asemenea, în ultima lună, aproape 9.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din afara ţării, destinaţiile care au reprezentat cel mai mare interes în rândul candidaţilor necalificaţi fiind Olanda, Germania, Belgia, Italia şi Franţa.

"De când au fost afişate rezultatele examenului de Bac şi până acum, au fost înregistrate 10.000 de aplicări din partea candidaţilor care nu au o calificare şi nici o diplomă de studii medii sau superioare", notează analiza citată.

Anul acesta, în sesiunea din vară, 30.000 de elevi nu au trecut examenul de Bacalaureat, iar rata de promovare la nivel naţional a fost 76,4%. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Ce salariu i se oferă unui elev care nu a luat BAC-ul. Mii de posturi disponibile pentru cei ce pică examenul