Antena Meniu Search
x

Video Ce șanse sunt ca Simona Halep să revină de mâine la turneele WTA, după ce a dispărut din clasamentul mondial

Victorie pe linie pentru Simona Halep. Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspedarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni. Decizia instanţei de la Lausanne este definitivă, astfel că Simona poate reveni chiar de astăzi pe teren. Ea a ispășit aproape de două ori deja periaoda de suspendare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.03.2024, 19:31

Vezi și

Coşmarul Simonei s-a încheiat. Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni. Acum mărturiseşte în prima reacţie de după decizie că nu şi-a pierdut niciodată speranţa în faţa acuzaţiilor scandaloase: "Mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată".

Simona Halep, fost număr 1 WTA, poate intra de mâine pe teren

"Judecătorii TAS au decis în unanimitate că perioada de neeligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF trebuie redusă la nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022, care a expirat la 6 iulie 2023", se arată în decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Simona Halep a primit vestea din Dubai, acolo unde se antrenează în ultimul timp. 

Pe acelaşi subiect

"Pentru ce felicitări? Știam de prima dată că așa se întâmplă, eu v-am declarat de prima dată că Dumnezeu are grijă și va rezolva problema, așa cum s-a întâmplat. Ne simțim puțin supărați, nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat. Trebuie să vorbim cu Simona, e la Dubai. Când ați fost prima oară la poartă la mine v-am spus că Dumnezeu va face dreptate, că suntem curați față de Dumnezeu. Domnul a făcut dreptate. De atunci ne așteptam, trebuie să treacă puțin timp... Dacă începeți să vă puneți în locul unui părinte o să vedeți ce greu este", a declarat Stere Halep.

  • Ilie Năstase: Ea e tânără, o sa primească wildcarduri peste tot unde vrea să joace. A fost numărul unu, nu mai contează acum. Doar să joace tenis, să fie sănătoasă. 
  • Andreea Filip, reporter Observator: În acest moment, Simiona nu mai ocupă niciun loc în circuitul mondial. Ar putea juca de mâine la orice turneu ITF, dar pentru participarea în circuitul WTA va avea nevoie de wildcard, adică pe baza de invitație. 
  • Firicei Romai, fost antrenor: Eu cred că în 6 luni de zile Simona va fi înapoi în prima sută, în cel mult şase luni de zile, ca ulterior acolo sigur că poate să urce spre top 20 cu siguranţă.

Fostii antrenori ai sportivei au fost mereu de partea ei. Mulți nu mai sperau că se va face dreptate.

  • Artemon Apostu, fost antrenor: Ea s-a antrenat aşadar dacă ea are nivelul fizic și de tenis este pregătită, experienţa o are. Oricum trebuie să începi de undeva, aşadar va începe să joace.

Pe 21 octombrie 2022 Simona Halep a anunţat public că a fost depistată cu Roxadustat

Iar după jumatate de an a fost acuzată că şi-a falsificat paşaportul biologic. Toamna trecuta Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a dat verdictul şocant - Simona rămâne suspendată pentru o perioadă de 4 ani. 

Fotul antrenor al tenismenei, Patrick Muratoglu, și-a asumat o partea din vină dupa scandalul dopajului. Fosta sportivă a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat și cere daune de peste 10 milioane de dolari. 

  • George Cosac, presedinte Federaţia de Tenis: Sunt convins că la cât o ştiu de ambiţioasă, de determinată, va dori să arate tuturor că mai este capabilă de performanţe, că mai poate juca. 

Simona este cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului românesc. Are în palmares 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam: Roland Garros și Wimbledon. A fost 64 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial şi a câștigat peste 40 de milioane de dolari în carieră.

Cum a decurs cazul de dopaj al Simonei Halep

29 august 2022 - înfrângere cu Daria Snigur în primul tur la US Open 

7 octombrie 2022 - Simona este înştiinţată că proba prelevată la New York este pozitivă

21 octombrie 2022 - Simona anunţă public că a fost depistată cu Roxadustat

19 mai 2023 - Simona este acuzată că şi-a falsificat paşaportul biologic

22 septembrie 2023 - Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului anunţă că Simona este suspendată pentru o perioadă de 4 ani

24 octombrie 2023 - Simona face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv 

7-9 februarie 2024 - Simona este audiată la Lausanne

05 martie 2024 - Suspendarea Simonei este redusă la 9 luni

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ce șanse sunt ca Simona Halep să revină de mâine la turneele WTA, după ce a dispărut din clasamentul mondial