Antena Meniu Search
x

Video Reacția lui Stere Halep, tatăl Simonei, după decizia TAS în cazul de dopaj: "V-am spus că Dumnezeu va face dreptate"

"V-am spus că Dumnezeu va face dreptate", a declarat Stere Halep, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care a redus de la 4 ani la 9 luni suspendarea Simonei Halep din tenisul profesionist.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 18:29

Vezi și

"Pentru ce felicitări? Știam de prima dată că așa se întâmplă, eu v-am declarat de prima dată că Dumnezeu are grijă și va rezolva problema, așa cum s-a întâmplat. Ne simțim puțin supărați, nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat. Trebuie să vorbim cu Simona, e la Dubai. Când ați fost prima oară la poartă la mine v-am spus că Dumnezeu va face dreptate, că suntem curați față de Dumnezeu. Domnul a făcut dreptate. De atunci ne așteptam, trebuie să treacă puțin timp... Dacă începeți să vă puneți în locul unui părinte o să vedeți ce greu este", a declarat Stere Halep.

Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a admis apelul Simonei Halep și a redus suspendarea de 4 ani primită pentru dopaj la 9 luni. Tenismena din Constanța fusese depistată pozitiv cu Roxadustat în octombrie 2022, după un meci din primul tur la US Open. Instanța a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de Simona Halep din 29 august 2022 până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea medaliilor, titlurilor, punctelor în clasament și premiilor în bani.

Acum, după decizia luată de Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Simona Halep va putea participa la Roland Garros, care începe pe 20 mai 2024 și se încheie pe 9 iunie 2024, dar și la Turneul de tenis de la Wimbledon, care începe pe 1 iulie și se termină pe 14 iulie. 

Suspendarea Simonei Halep. Cum explică decizia Tribunalul Sportiv de la Lausanne

Pe acelaşi subiect

Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, denumită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

"Deși instanța a constatat că doamna Halep a avut o anumită responsabilitate sau neglijență pentru încălcările ei, deoarece nu a exercitat suficientă grijă în utilizarea suplimentului Keto MCT, a concluzionat că ea nu a purtat nicio responsabilitate semnificativă", se arată în decizia Curții de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne.

"Panelul CAS a decis în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent ITF trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu data de 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Deoarece această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar înregistrate la CAS, Panelul CAS a considerat că este adecvat să emită partea operativă a premiului arbitral cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

Panelul CAS a dispus, de asemenea, descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de doamna Halep începând cu data de 29 august 2022 (data mostrei sale pozitive) până la data de 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii bănești. Prin urmare, apelul depus de ITIA este respins și apelul depus de Simona Halep este parțial admis (cererea ei de a retroactiva începutul suspendării la data de 29 august 2022 este respinsă)", a decis CAS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Reacția lui Stere Halep, tatăl Simonei, după decizia TAS în cazul de dopaj: "V-am spus că Dumnezeu va face dreptate"