Antena Meniu Search
x

Video Centura poluării din jurul Capitalei, pe care autorităţile nu o pot opri. Substanţele care ajung în aer provoacă boli respiratorii şi cancer

Capitala e înconjurată de o centură de gunoie. În multe localităţi de lângă Bucureşti se ard munţi de deşeuri iar asta o simt milioane de oameni când deschid geamul casei. Autorităţile nu au soluţii, au găsit una de avarie doar în Sinteşti, unde au băgat patrule de la primărie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 22.11.2021, 19:52

Vezi și

Sinteşti. Polul arderilor ilegale de deşeuri. Locul de unde periodic aerul Capitalei e otrăvit

Marian Tudor, primar Vidra: Nu putem să îi stăpânim

Reporter - Tanczos Barna, ministrul Mediului: Vă place imaginea aceasta a României? 

Nu, nu îmi place nici imaginea şi nici poluarea generată de cei care luptă împotriva măsurilor pe care le propunem. 

Pe acelaşi subiect

Bianca Iacob, reporter Observator: Sârmă şi alte metale care sunt duse spre valorificare. Acestea rămân după ce tone de deşeuri sunt arse pe câmpurile din preajma Capitalei. O afacere ilegală pe care oficialii o văd şi o ştiu, dar pentru care nu au soluţii. aşa că între timp, oamenii continuă să ardă fără să le pese că otrăvesc aerul. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Ministerul Public, Ministerul Justiţiei, procurori, poliţişti trebuie să vină în sprijinul Ministerului Mediului pentru a opri aceste arderi ilegale de deşeuri, fenomenul poluării prin depozitarea companiilor sau persoanelor care ar trebui să ajungă în puşcărie pentru că altfel nu vom opri aceste fenomene de poluare. 

Centura poluării de lângă Bucureşti

Zilele trecute, comisarii de mediu au fost atacaţi cu furcile de localnici. Ca soluţie provizorie, edilii au trimis oameni care să stea la pândă pe câmpuri.

Reporter-Marian Tudor, primar Vidra: Facem de pază, i-am îmbrăcat cu veste cu "MEDIU" scris pe spate şi suntem în teren. 

-Şi câţi angajaţi fac permanenţă asta de la Primărie? 

-4 angajaţi. Au ore diferite.

- Câte unul singur?

- Câte unul singur, avem legături cu poliţia din localitate, suntem în contact cu ei în permanenţă şi cu pompierii. 

Marian Tudor, primar Vidra: Am găsit o soluţie să putem să confiscăm toate cauciucurile care sunt în zonă şi o societate care să le preia la reciclare. 

Sinteşti nu este un caz izolat. Capitala e înconjurată de o centură de localităţi unde se ard ilegal gunoaie. Popeşti Leordeni, Glina, Bolintin sau Bălteni. Amenda şi marfa confiscată nu îi speri pe cei care câştigă munţi de bani. 

În weekend, senzorii de aer din Bucureşti au fost daţi peste cap. Limitele de poluare au fost depăşite de cinci ori. 

Localnică: Ne afectează sănătatea. Şi maşina îţi afectează sănătatea, dar fumul ăla de acolo, să facă legile mai aspre.

Bucureştean: Statul trebuie să se implice mult mai mult, să îi motiveze să nu mai facă asta. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Amploarea fenomenului depăşeşte mult domeniul mediului. Este un fenomen de infracţionalitate, chiar de criminalitate organizată.

Preţul îl plătim cu toţii. Substanţele generate de arderi, în timp, provoacă boli respiratorii, chiar şi cancer pulmonar. 

Reporter-Tanczos Barna, ministrul Mediului: Cine să plătească?

Cineva trebuie să plătească!

Da, ei, ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Centura poluării din jurul Capitalei, pe care autorităţile nu o pot opri. Substanţele care ajung în aer provoacă boli respiratorii şi cancer