Antena Meniu Search
x

Video Poluare masivă în București. Mascații au descins din nou peste localnicii din Sintești care au otrăvit Capitala și i-au atacat cu furcile pe comisarii de Mediu

Au fost scene ca-n Vestul Sălbatic aseară, lângă Bucureşti. Mai mulţi indivizi care ardeau cabluri şi cauciucuri i-au atacat pe comisarii Gărzii de Mediu cu furcile. Doar mascaţii i-au liniştit. Doi dintre scandalagii au fost duşi la secţie, pentru audieri, dar au scăpat doar cu amenzi. Materialele arse au generat un nor uriaş de fum toxic ce a ajuns deasupra Capitalei şi a dus la o nouă depăşire a limitelor de poluare.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.11.2021, 09:54

Vezi și

Sunt imaginile dezastrului. Un nor dens, negru, mare cât vezi cu ochii. Un aer otrăvit, irespirabil în toată Capitala.

Bogdan Dinu, reporter Observator: În multe zone din Capitală, indicatorii au măsurat depăşiri uriaşe la particulele extrem de nocive pentru sănătate”.

De vină pentru această nenorocire sunt cei care ard deşeuri ilegal în localitatea Sinteşti, la doar zece kilometri de Parlamentul României.

Aseară, oamenii au dat foc la cauciucuri pe câmp. Un teren brăzdat cu resturi de tot felul - cabluri, gunoaie şi anvelope. Flăcări uriaşe s-au ridicat până la cer. Imediat, comisarii Gărzii de Mediu au venit peste ei.

Pe acelaşi subiect

Comisarii Gărzii de Mediu, atacați cu furci de indivizii care poluează aerul Capitalei

Octavian Berceanu, fost şef Garda de Mediu: ”Colegii au reperat focarul respectiv, au chemat pompierii şi au început inventarierea obiectelor care fuseseră incinerate şi reţinerea cablurilor, a miezului de cupru”.

Doar că, indivizii nu au fost încântaţi de vizită şi au sărit la bătaie. Unii i au atacat pe oficiali cu furci şi cu ce au mai găsit la îndemână. Doar poliţia şi mascaţii au reuşit să-i calmeze. Doi dintre atacatori au fost duşi la secţie, pentru audieri. Au plecat acasă, dar au dosar penal.

IPJ Ilfov: ”Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 5000 de lei. Totodată, reprezentanţii Gărzii de Mediu au aplicat două sancţiuni cu amenzi în valoare de 20.000 de lei şi au confiscat 10 kilograme de cupru”.

Tanczos Barna spune că fenomenul arderii de deșeuri depășește atribuțiile Ministerului Mediului

Tanczos Barna, Ministrul Mediului: Echipele de control patrulează acele zone de câteva săptămâni bune. Este un fenomen care depăşeşte deja atribuţiile ministerului Mediului”.

La aproape o zi de la scandal, încă se văd urmele incendiilor de aseară. Sunt munţi de cauciucuri arse, iar multe gropi fumegă. Comisarii au luat la puricat din nou toată zona.

Ca să nu mai aibă parte de surprize neplăcute, comisarii de la mediu intrat cu mascaţii în curţile oamenilor.

Brânduşa Orăşanu, comisar Garda de Mediu: ”Continuăm acţiunile periodice de supraveghere în care identificăm foarte frecvent incinerări de deşeuri”.

Autoritățile au ignorat ani la rând infracţionalitatea de mediu

Fostul şef al Gărzii de Mediu spune că autorităţile ar fi închis ochii prea multă vreme în faţa dezastrului.

Octavian Berceanu, fost şef Garda de Mediu: ”Timp de aproape 10 ani, autorităţile nu au intervenit în astfel de acţiuni ilegale, infracţionalitatea de mediu este soră cu alte tipuri de infracţionalităţi care se desfășoare acolo - furtul de electricitate de exemplu”.

Poluarea în Capitală este deja un fenomen scăpat de sub control. În ultimele nopţi, valorile maxime admise în aer pentru particulele mici au fost depăşite de câteva ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Poluare masivă în București. Mascații au descins din nou peste localnicii din Sintești care au otrăvit Capitala și i-au atacat cu furcile pe comisarii de Mediu