Antena Meniu Search
x

Video ''Ceva urât, trebuie să închizi geamul.'' Locuitorii din Popești-Leordeni, sufocaţi de mirosurile insuportabile. Explicaţia Gărzii de Mediu

Misterul mirosurilor insuportabile din Popești-Leordeni pare de nerezolvat. Deşi oamenii se plâng de mai bine de o lună și spun că nu pot ține geamurile deschise, autoritățile tot nu reușesc să dea de urma celor care poluează. În timp ce oficialii pasează vina între instituții, senzorii care arată cât de otrăvit este aerul se înroșesc în fiecare seară. 

De Redactia Observator la 24.10.2022, 07:40
Vezi și

''Ceva gaze... Ceva urât, trebuie să închizi geamul.''

Este singurul mecanism de apărare al celor care locuiesc în sudul Capitalei şi în Popești-Leordeni. Mirosul înţepător îi sufocă aproape în fiecare seară.

''A ce miroase? 

Groapă de gunoi, ceva de genul ăsta.'' 

Pe acelaşi subiect

''Autorităţile ce credeţi că fac? 

Păi ce să facă? Ce au făcut de 30 de ani. Adică... Mai nimic.'' 

Explicaţia Gărzii de Mediu cu privire la mirosul insuportabil din Popeşti-Leordeni

Teoretic, cei care ar putea lua măsuri ar trebui să aibă toate datele la îndemână. Senzorii de calitate a aerului din zonă au înregistrat în ultima vreme valori crescute ale poluanților. Iar acum două săptămâni, după ce oamenii au transmis sute de sesizări către Garda de Mediu, au fost instalați alți senzori care ar trebui să ajute la localizarea sursei. Rezultatul?

Aurelian Păduraru, comisar General al Gărzii Naționale de Mediu: Pentru disconfortul olfactiv nu avem în momentul de față o sursă clară. Nu avem depășiri care să pună în pericol să zic… gaze, noxe care să pună în pericol sănătatea oamenilor. 

Am căutat mai multe explicații la Agenția pentru Protecția Mediului. 

Reporter: Au fost instalați acei senzori. Ce au arătat? 

Lóránd FÜLÖP,  președintele ANPM: Va trebui să verific, vă spun foarte sincer… Eu fiind președintele, treburile astea cu deșeuri, am delegat la vicepreședinte.

Reporter: Sunt câteva mii de persoane afectate. Cum de nu v-ați interesant? 

Lóránd FÜLÖP,  președintele ANPM: Nu e… deci nu e… adică, stați un pic. 

Specialiștii spun că știu de ce mirosul apare, în general, seara. 

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu: Senzorii se înroşesc începând cu ora 18.00, ceea ce arată că avem arderi ilegale masive în jurul Bucureştiului. În momentul în care apune soarele, diferenţa de temperatură între Bucureşti şi zona periurbană Ilfov e destul de mare. Se generează un vortex termic care ridică căldură din Bucureşti şi suge, cumva, atrage tot aerul din zona periurbană. 

Până când autoritățile vor reuși să dezlege misterul, locuitorii nu vor putea decât să îndure, în continuare, mirosurile grele. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ''Ceva urât, trebuie să închizi geamul.'' Locuitorii din Popești-Leordeni, sufocaţi de mirosurile insuportabile. Explicaţia Gărzii de Mediu