Antena Meniu Search
x

China avertizează că independența Taiwanului „înseamnă război”

China a avertizat că tentativele Taiwanului de a obține independența ”vor duce la război”, declarația fiind făcută la câteva zile după ce China și-a intensificat activitățile militare și a zburat cu avioane de război în apropierea statului insular.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021, 16:43

China avertizează că independența Taiwanului „înseamnă război”
China avertizează că independența Taiwanului „înseamnă război” - Profimedia Images
  • China consideră că Taiwan este o provincie separatistă, însă statul insular se consideră autonom.
  • China a condus numeroase activități militare în zona insulei Taiwan în ultima perioadă.

Avertismentul vine după ce președintele american Joe Biden și-a reafirmat angajamentul față de Taiwan și și-a expus poziția cu privire la situația din Asia.

Statele Unite ale Americii au numit drept „regretabil” ultimul avertisment al Chinei, adăugând că tensiunile nu trebuie să ducă la „ceva de genul confruntării”, potrivit BBC.

China consideră că Taiwan este o provincie separatistă, însă statul insular se consideră autonom.

China a trimis 15 avioane militare în Taiwan

"Transmitem forțelor de indepedență din Taiwan un mesaj foarte serios: cine se joacă cu focul se arde, iar independența Taiwanului înseamnă război", a declarat Wu Qian, ministrul chinez al Apărării, în timpul unei conferințe de presă.

De asemenea, acesta a mai spus că activitățile militare recente ale Chinei "erau necesare în situația actuală din Strâmtoarea Taiwan și pentru a menține suveranitatea și securitatea națională".

Răspunsul Pentagonului

Drept răspuns la declarațiile Chinei, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a spus că nu vede niciun motiv pentru care tensiunile dintre China şi Taiwan să conducă în mod necesar la o confruntare și acel comentariu făcut de oficialul chinez este unul ”nefericit”.

Se așteaptă ca noua administrație americană să mențină presiunea asupra Chinei cu privire la o gamă largă de probleme, inclusiv drepturile omului, litigiile comerciale, Hong Kong și Taiwan, pe fondul deteriorării relației dintre cele două puteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » China avertizează că independența Taiwanului „înseamnă război”