Antena Meniu Search
x

Joe Biden acuză administraţia Trump că îngreunează tranziţia puterii prezidenţiale

Joe Biden acuză administraţia Trump că îngreunează procesul de tranziţie a puterii la Casa Albă. Preşedinteles ales susţine că s-a confruntat cu o rezistenţă la solicitările sale de informaţii către Pentagon. Biden urmează să fie investit în funcţia de preşedinte la data de 20 ianuarie.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 29.12.2020, 08:48

Joe Biden acuză administraţia Trump că refuză cooperarea pentru a încheia tranziția puterii prezidenţiale
Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite - Profimedia Images
  • Joe Biden acuză Pentagonul că refuză cooperarea pentru a încheia tranziția puterii prezidenţiale
  • Preşedintele ales urmează să fie investit pe data de 20 ianuarie

La începutul acestei luni, echipa lui Joe Biden, preşedintele ales, a anunţat că s-a confruntat cu o rezistenţă la solicitările sale de informaţii, din partea unor oficiali ai Pentagonului.

Însă, Pentagonul a respins plângerile anterioare ale echipei Biden. Un înalt oficial al apărării a spus săptămâna trecută că au fost realizate 163 de interviuri şi s-a răspuns la 181 de cereri de informaţii şi că va continua să facă acest lucru. 

Joe Biden a ţinut să sublinieze aceste îngrijorări, în condiţiile în care administraţia Trump ar împiedica tranzacţia puterii prezidenţiale în condiţii optime. 

''Am întâmpinat piedici din partea conducerii politice a acelui departament (Pentagonul). Şi adevărul este că multe dintre agenţiile care sunt esenţiale pentru securitatea noastră au suferit daune enorme. Multe dintre ele au fost golite – în privinţa personalului, capacităţii şi a moralităţii'', a ţinut să adauge preşedinteles ales. 

Noi acuzaţii la adresa administraţiei Trump

Joe Biden a specificat faptul că lipsa de informaţii din partea actualei administraţii către echipa de tranziţie este catalogată drept ''iresponsabilă'', transmite news.ro, citând surse Reuters.

''Am întâmpinat obstacole din partea conducerii politice la Departamentul Apărării şi la Biroul de Management şi Buget. În acest moment, nu primim toate informaţiile de care avem nevoie de la administraţia care îşi încheie mandatul, din principalele zone de securitate naţională. În opinia mea, este pur şi simplu iresponsabilitate'', a spus Biden.

După ce Biden l-a învins pe Trump la alegerile din 3 noiembrie, echipa democraţilor a început să se întâlnească cu oficialii administraţiei abia la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a coordona predarea puterii.

Joe Biden va fi învestit în funcţia de preşedinte pe data de 20 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Joe Biden acuză administraţia Trump că îngreunează tranziţia puterii prezidenţiale