Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cinci hackeri români, suspecţi în cazul "Umbrella Security" din Franţa. Unul dintre ei, reţinut: cum acţiona reţeaua

O uriaşă anchetă pornită în Franţa pentru prinderea unui grup infracţional cunoscut sub numele de Umbrella Security i-a dus pe anchetatorii din România pe urmele a cinci hackeri. Suspecţii spărgeau sistemele informatice ale victimelor, le criptau datele, iar pentru recuperarea lor le cereau o răscumpărare în criptomonede. În cadrul anchetei au fost descoperite victime în mai multe state, inclusiv în Italia, Spania, Germania şi Suedia.

de Bogdan Dinu

la 13.06.2024 , 13:56

Un membru al grupării a fost reţinut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat pentru 30 de zile în vederea extrădării. Potrivit anchetatorilor, reţeaua a făcut mai multe victime, în diferite state europene. Hackerii accesau ilegal sistem informatice, criptau datele găsite, apoi cereau proprietarilor diferite sume în criptomonede pentru a-şi putea recupera datele.

În urma percheziţiilor făcute în România, anchetatorii au ridicat mai multe sisteme informatice folosite de escroci şi criptomonede în valoare de 55.000 de euro. A fost pus sechestru şi pe mai multe conturi bancare.

Vezi și
Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Evenimente » Cinci hackeri români, suspecţi în cazul "Umbrella Security" din Franţa. Unul dintre ei, reţinut: cum acţiona reţeaua