Antena Meniu Search
x

Video Cinci hackeri români, suspecţi în cazul "Umbrella Security" din Franţa. Unul dintre ei, reţinut: cum acţiona reţeaua

O uriaşă anchetă pornită în Franţa pentru prinderea unui grup infracţional cunoscut sub numele de Umbrella Security i-a dus pe anchetatorii din România pe urmele a cinci hackeri. Suspecţii spărgeau sistemele informatice ale victimelor, le criptau datele, iar pentru recuperarea lor le cereau o răscumpărare în criptomonede. În cadrul anchetei au fost descoperite victime în mai multe state, inclusiv în Italia, Spania, Germania şi Suedia.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 13.06.2024 , 13:56

Un membru al grupării a fost reţinut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat pentru 30 de zile în vederea extrădării. Potrivit anchetatorilor, reţeaua a făcut mai multe victime, în diferite state europene. Hackerii accesau ilegal sistem informatice, criptau datele găsite, apoi cereau proprietarilor diferite sume în criptomonede pentru a-şi putea recupera datele.

În urma percheziţiilor făcute în România, anchetatorii au ridicat mai multe sisteme informatice folosite de escroci şi criptomonede în valoare de 55.000 de euro. A fost pus sechestru şi pe mai multe conturi bancare.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » Cinci hackeri români, suspecţi în cazul "Umbrella Security" din Franţa. Unul dintre ei, reţinut: cum acţiona reţeaua