Antena Meniu Search
x

Cinci migranţi prinşi când încercau să intre ilegal în România, ascunşi printre pachetele cu portocale transportate de un polonez

Poliţiştii români de frontieră au prins, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci migranţi care intenţionau să intre ilegal în România.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.03.2021, 14:24

Migranţii prinşi la intrarea în România plătiseră câte 2.000 de euro pentru a ajunge în Germania
Migranţii prinşi printre portocalele transportate de polonez intenţionau să ajungă în Germania - Poliţia de Frontieră
  • Migranţii prinşi la intrarea în România plătiseră câte 2.000 de euro de fiecare pentru a ajunge în Germania.

Incidentul s-a produs la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cei cinci migranţi fiind descoperiţi de poliţiştii de frontieră într-un camion plin cu pachete cu portocale. Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, camionul plin cu portocale era condus de un cetăţean polonez care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta portocalele din Grecia către Polonia.

Ancheta în acest caz a scos la iveală faptul că patru dintre cei cinci migranţi provin din Afganistan, în timp ce al cincilea este un cetăţean iranian. Cei cinci au precizat că au plătit câte 2.000 de euro unui cetăţean pakistanez pe care l-au cunoscut în Salonic, Grecia, pentru ca acesta să-i ajute să urce în camionul cu portocale, obiectivul final fiind ca cei cinci migranţi să ajungă în Germania.

Călătoria migranţilor lor către Germania a fost întreruptă însă brusc, iar cei cinci migranţi au fost predaţi autorităţilor din Bulgaria, pentru continuarea anchetei, în baza protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cinci migranţi prinşi când încercau să intre ilegal în România, ascunşi printre pachetele cu portocale transportate de un polonez