Antena Meniu Search
x

Cine a produs spirtul contrafăcut care ar fi ucis 10 oameni la Iași. Noi detalii din anchetă

Noi detalii apar în cazul celor 10 morți survenite în urma consumului unui spirt contrafăcut. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.05.2020, 12:27

Sute de litri de spirt cu alcool metilic au fost făcute și vândute apoi unui depozit din Iași cu acte în regulă - Observator
  • Oamenii legii au intrat pe firul distribuirii alcolului contrafăcut.
  • Spirtul ar fi fost produs de doi afaceriști arabi, în București. 

Spirtul ar fi fost produs în niște spații improvizate de către doi afaceriști arabi, în București. 

Cei doi sunt acum în custodia poliției și vor fi aduși la Iași pentru audieri. 

Potrivit unor surse din anchetă, sute de litri de spirt cu alcool metilic au fost făcute și vândute apoi unui depozit din Iași cu acte în regulă.

Reamintim că o anchetă de proporții a fost declanșată la Iași, acolo unde autorităţile încearcă să găsească vinovaţii pentru moartea a cel puţin 10 oameni.

Decesele au survenit în doar câteva zile și toate informaţiile par să conducă spre ipoteza că victimele au băut alcool sanitar contrafăcut.

Ce spune IPJ Iași

Polițiștii ieșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale, din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie - 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iași, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului București, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăți de pe raza județului Iași.

În urma activităților desfășurate au fost identificate aceste societăți comerciale și au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanță ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov.

Cercetările continuă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine a produs spirtul contrafăcut care ar fi ucis 10 oameni la Iași. Noi detalii din anchetă