Antena Meniu Search
x

Cine este cercetătoarea ucisă în incendiul de la Matei Balş. Surse spun că ar fi victima găsită în baie după şase ore

Tragedia de la Matei Balş care a luat opt vieţi continuă să ridice multe semne de întrebare, cu privire la ce s-a întâmplat de fapt la primele ore ale dimineţii de vineri, 29 ianuarie. 

de Monica Palade

la 01.02.2021, 18:20

  • O cercetătoare printre victime
  • Filmul unei tragedii

În tot acest timp, rudele celor morţi speră că autorităţile să se fi înşelat cu privire la identificarea lor. Printre cei dispăruţi se numără şi Anastasia Victoria Andrei, biolog timp de 40 de ani la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan din Bucureşti. 

Surse spun că femeia a fost cea de-a cincea victimă, găsită în baia spitalului după şase ore. 

Directorul fundației susține că Anastasia Victoria Andrei s-a pensionat în urmă cu 3-4 ani, dar rămăsese membră a fundaţiei.  

O cercetătoare printre victime

„In memoriam, colegei noastre din primul plan, Anastasia Victoria Andrei, cercetător timp de 40 de ani în Institutul fondat de către Ana Aslan , dispărută în tragedia de la Spitalul Balş !!!Un om de excepţie a plecat spre o lume mai bună !”, se arată în mesajul postat de Fundaţia Ana Aslan.

Comentariile nu au întârziat să apară. „Lumină lină! Un om care a luptat pentru ,,tinereţe fără bătrâneţe” ucis de tinere vlăstare apărute din negura medicinei româneşti. Condoleanţe! O să-mi amintiţi că nu doctorii sunt vinovaţi, nu sunt...! Ei sunt vinovaţi pentru că nu se revoltă şi au lăsat aceşti ,,neaveniţi” cu diplome politice să conducă”, este unul dintre comentarii.

Filmul unei tragedii

Incendiul de la Matei Balş a izbucnit, vineri dimineaţă, la Institutul ''Matei Balş'' din Capitală, în jurul orei 05.00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată, iar sâmbătă a decedat un bărbat, de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar. Duminică, a decedat o femeie de 67 de ani, care era internată la un etaj superior al pavilionului unde a izbucnit incendiul şi a fost transferată într-o secţie ATI a acestei unităţi sanitare.

Luni, încă o persoană a murit în urma incendiului. Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cine este cercetătoarea ucisă în incendiul de la Matei Balş. Surse spun că ar fi victima găsită în baie după şase ore