Antena Meniu Search
x

Cine sunt turiştii care au dispărut de o săptămână în Munţii Făgăraş

Cei trei turişti dispăruţi de o săptămână în Munţii Făgăraş sunt originiari din Iaşi. Este vorba despre un tânăr de 18 ani şi tatăl său şi de un prieten.

Turiştii dispăruţi în Munţii Făgăraş sunt originari din Iaşi - Facebook

Cei trei turişti dispăruţi de o săptămână în Munţii Făgăraş sunt originiari din Iaşi. Este vorba despre un tânăr de 18 ani şi tatăl său şi de un prieten al familiei.

Octavian, un tânăr de 18 ani şi tatăl său, Petru, au pornit în drumeţie pe 30 martie. Cei doi erau însoţiţi de un prieten al tatălui, Constantin. 

Expediţia urma să dureze 10 zile însă, pe 4 aprilie, turiştii au fost daţi dispăruţi. Poliţia, jandarmii montani şi salvamontiştii au fost mobilizaţi pentru a-i găsi pe cei trei.

Surse din anchetă spun că turiştii dispăruţi aveau experienţă în drumeţiile pe munte. Se pare însă că expediţia lor a fost afectată de condiţiile meteo ostile. 

De altfel, şi operaţiunea de căutare a fost afectată de vreme. Un elicopter MAI care participă la operaţiune nu a putut zbura timp de două zile din cauza condiţiilor meteo. Aparatul de zbor a intrat în misiune sâmbătă. 

Deocamdată, nu sunt informaţii despre soarta celor 3. Echipele de intervenţie au semnalat în schimb că, în Valea Viştea Mare, s-a produs o avalanşă zilele trecute. ISU Braşov a constituit o celulă de criză, pentru a putea gestiona situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Cine sunt turiştii care au dispărut de o săptămână în Munţii Făgăraş