Antena Meniu Search
x

CNCAV anunţă că începe imunizarea cu vaccinul Moderna a copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Unde se fac programările

CNCAV a anunțat că începe imunizarea cu vaccinul Spikevax a copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Aceştia pot fi programaţi pe platformă începând de duminică, prin conturile părinţilor. Vaccinul Spikevax este produs de Moderna și se administrează în două doze, la un interval de 28 de zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.07.2021, 18:37

Un copil este vaccinat cu ser anti-Covid
CNCAV anunţă că începe imunizarea cu vaccinul Spikevax a copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Unde se fac programările - Profimedia Images

"Duminică, 1 august a.c., platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna", a transmis, vineri, CNCAV.

Totodată, sursa citată a precizat că această campanie de imunizare în rândul adolescenţilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, în 23 iulie, acordarea extinderii indicaţiei vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.

Cum îți poți programa copilul la vaccinare

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Pe acelaşi subiect

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali. De asemenea, din 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

"Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 şi 17 ani, iar eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", a subliniat CNCAV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » CNCAV anunţă că începe imunizarea cu vaccinul Moderna a copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Unde se fac programările