Antena Meniu Search
x

Avertizare COD PORTOCALIU de la ANM. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt de 90 de km/h în judeţele din vestul ţării!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare tip cod portocaliu de furtună pentru judeţele Arad şi Timişoara.

Avertizare COD PORTOCALIU de la ANM. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt de 90 de km/h în judeţele din vestul ţării!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare tip cod portocaliu de furtună pentru judeţele Arad şi Timişoara.

Potrivit ANM, până la ora 18.00, în zonele joase din cele două judeţe se vor semnala: vânt puternic, cu intensificări care la rafală vor atinge și depăși 90 km/h, dar şi ploi care vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice.

UPDATE ora 17.00. ANM a emis un nou cod portocaliu, valabil până la ora 20.00, în alte patru judeţe din ţară. În acest interval se va semnala vânt puternic, cu intensificări care la rafală vor atinge și depăși 90 km/h.

Lista localităţilor afectate de avertizarea meteo de ultimă oră:

Pe acelaşi subiect
  • Județul Cluj: Huedin, Călățele, Izvoru Crișului, Mănăstireni, Poieni, Sâncraiu;
  • Județul Sălaj: Agrij, Almașu, Buciumi, Cuzăplac, Fildu de Jos, Treznea;
  • Județul Alba: Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Jos, Fărău, Hopârta, Jidvei, Lopadea Nouă, Sâncel, Șona, Valea Lungă;
  • Județul Mureș: Iernut, Târnăveni, Adămuș, Ațintiș, Bahnea, Bichiș, Cucerdea, Cuci, Gănești, Mica, Ogra.

RECOMANDARE - Veşti proaste de la meteorologi, în Timişoara! După urgia care A UCIS opt oameni şi A DISTRUS clădiri din temelii, urmează încă două zile cumplite

"Facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția. De asemenea, recomandăm evitarea deplasării în parcuri sau alte zone unde se află arbori care ar putea să fie doborâți de vânt. Echipajele operative de pompieri sunt pregătite să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale, pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La mijlocul lunii septembrie, o furtună de proporţii a ucis 8 oameni în Timişoara. Zeci de clădiri au fost efectiv distruse de vântul puternic, iar câteva sute de copaci au fost smulşi din rădăcini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Avertizare COD PORTOCALIU de la ANM. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt de 90 de km/h în judeţele din vestul ţării!