Antena Meniu Search
x

Consilierii PNL nu susțin planul lui Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile de sector pentru doi ani

Consilierii generali ai PNL nu sunt de acord cu planul primarului Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile (Planurile Urbanistice Zonale) de sector pentru o perioadă de doi ani, au declarat surse din tabăra liberală pentru news.ro. "Mai bine demisionăm din funcţie decât să votăm suspendarea PUZ-urilor pe 24 de luni. Dezvoltatorii imobiliari ne vor da în judecată şi vor cere daune. Nu vrem să riscăm", au argumentat ei.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.02.2021, 17:23

primarul general al Capitalei
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, susține o conferință de presă privind suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 din București, miercuri, 24 februarie 2021 - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Primarul Nicuşor Dan vrea să blocheze toate şantierele din 5 sectoare ale Capitalei
  • Edilul a propus un proiect prin care cere suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale

Preşedintele PNL Ludovic Orban, nu i-a contrazis pe consilieri, dar nici nu le-a susţinut punctul de vedere, au precizat sursele citate. O alternativă propusă de aceștia a fost suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru o perioadă de doar trei luni. Nicuşor Dan va încerca să strângă o majoritate care să îi susţină varianta de suspendare a PUZ-urilor pentru 24 de luni, însă o decizie nu poate fi luată fără voturile PNL.

Negocierile pe această temă ar putea continua, dat fiind că sedinţa Consiliului General care are pe ordinea de zi şi subiectul PUZ-urilor e programată vineri, la ora 11.00.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat cu privire la hotărârea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri referitoare la suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, că este scandalos ca într-un oraş unde există o mare problemă a poluării să avem sute de hectare de spaţii verzi care prin aceste PUZ-uri să devină spaţii construibile.

Nicușor Dan rămâne pe poziții: "Este absolut scandalos"

"Este absolut scandalos, este absolut scandalos ca în situaţia în care avem o poluare a aerului, în situaţia în care avem zeci de mii de copii care suferă de boli respiratorii, în situaţia în care avem zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din cauza acestei poluări atmosferice în Bucureşti, sute de hectare de spaţiu verde, repet, sute de hectare de spaţiu verde, nu e o metaforă, e vorba de sute de hectare de spaţiu verde, prin aceste PUR-uri de Sector urmează să devină, să-şi piardă statutul de spaţiu verde şi să devină spaţii construibile, este inadmisibil. În al doilea rând, vorbesc punctual, dar e o chestiune importantă" a afirmat primarul general.

Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România - Urbanis a adresat o scrisoare deschisă Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi primarului Capitalei, Nicuşor Dan, prin care cere lămuriri privind măsura anunţată de edil şi se întreabă ce se va întâmpla cu certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire deja emise de către Primăria Capitalei şi primăriile de sector şi dacă se vor acorda despăgubiri sau compensatii pentru daunele cauzate de suspendarea lucrărilor din domeniul privat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Consilierii PNL nu susțin planul lui Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile de sector pentru doi ani