Antena Meniu Search
x

Container plin cu deşeuri din Norvegia descoperit în Portul Constanţa

Autorităţile de la malul Mării Negre au efectuat, în cursul zilei de miercuri, o acţiune de verificare în urma căreia au descoperit, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container plin cu deşeuri provenite din Norvegia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 22.04.2021, 18:39

Containerul din Norvegia conţinea 11 tone de deşeuri
Poliţiştii români de frontieră au demarat cercetări penale în cazul containerului plin cu deşeuri provenite din Norvegia - Poliţia de Frontieră
  • Poliţiştii români de frontieră au demarat cercetări penale în legătură cu containerul plin cu deşeuri provenite din Norvegia.

La acţiunea respectivă au participat poliţişti de frontieră de la Garda de Coastă, lucrători de la Garda de Mediu Constanţa, reprezentanţi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, acţiunea a vizat verificarea unui container plin cu 11 tone de părţi şi accesorii auto care, conform documentelor de însoţire a mărfii, prezentau o uzură de circa 15%.

Însă, în urma anchetei s-a descoperit că documentele erau false şi că, de fapt, deşeurile erau neconforme. Autorităţile de la malul Mării Negre au luat decizie să nu permită intrarea în ţară a deşeurilor respective, containerul urmând să fie returnat către ţara de origine.

Poliţiştii români de frontieră au demarat cercetările penale pentru comiterea infracţiunilor de folosire de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Container plin cu deşeuri din Norvegia descoperit în Portul Constanţa