Antena Meniu Search
x

Copil de 3 ani ucis de câinele familiei, în Mangalia. Micuțul a fost mușcat de cap și nu a mai putut fi salvat

Tragedie la Mangalia, în această după-amiază, unde un copil de 3 ani a fost ucis de câinele familiei. Micuțul a fost mușcat în zona capului de un Presa Canario și nu a mai putut fi salvat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.11.2021, 15:04

Copil de 3 ani ucis de câinele familiei, în Mangalia. Micuțul a fost mușcat de cap și nu a mai putut fi salvat - shutterstock.com / imagine ilustrativă

Din primele informații, apelul la 112 a fost dat în jurul orei 12.00.

Câinele din rasa Presa Canario se afla în țarc în momentul în care bunica micuțului s-a dus să îl hrănească. Copilul s-ar fi strecurat, însă, printre picioarele femeii, moment în care animalul a sărit la minor și l-a mușcat de cap.

În cauză polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au deschis o anchetă.

Copilul mușcat de câine a murit la spital, în Mangalia

Pe acelaşi subiect

Din păcate, leziunile suferite de copil au fost foarte grave. Micuțul a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva, fiind declarat decesul.

Comportamentul câinelui Presa Canario

În ciuda aspectului său amenințător, Presa Canario nu este un câine agresiv – la fel ca multe alte rase ce au un aspect impunător. El are un caracter puternic și se numără printre rasele dominante. Stăpânul său trebuie să aibă grijă să îl învețe pe câine de mic să asculte de oameni și nu invers.

Contactul timpuriu cu alți oameni și animale îl ajută să îi țină sub control caracterul ce poate deveni dificil. Dacă nu are parte de socializare încă de la o vârstă fragedă, va putea ajunge să se comporte rezervat până la ușor agresiv față de oameni și animale, fără însă a avea reacții de agresivitate amenințătoare, scrie working-dog.com. El nu se va opri din a lătra străinii până ce nu va veni stăpânul său și câinele poate fi sigur că nu există vreun pericol. Mai mult, este foarte greu până la imposibil să intimidezi acest câine. Nu se recomandă a fi lăsat singur în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce ușor la răniri nedorite.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Andreea Filip -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Copil de 3 ani ucis de câinele familiei, în Mangalia. Micuțul a fost mușcat de cap și nu a mai putut fi salvat