Antena Meniu Search
x

Un băiețel de 6 ani s-a înecat sub ochii părinților, la scăldat. Sora lui de 7 luni a fost transportată la spital

Tragedie, marți seara, într-o familie din comuna Văleni. Un copil de doar 6 ani a murit înecat în apele râului Vedea, care traversează localitatea, în timp ce era la scăldat cu ambii părinți, dar și cu cele două surori, una de numai 7 luni și una de 9 ani.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.08.2020, 07:18

Copilul s-a înecat în râul Vedea, după ce a fost luat de curenți
Un băiețel de 6 ani s-a înecat sub ochii părinților, la scăldat. Sora lui de 7 luni a fost transportată la spital - Arhivă / Imagine ilustrativă
  • Familia era la scăldat într-o zonă unde știa că apa este mică, însă băiatul ar fi fost luat de curenți.
  • Decesul copilului a fost declarat după o oră și jumătate de resuscitare.

Aseară mama, tata şi cei trei copii, de 7 luni, 6 și 9 ani, de fel din Văleni, judeţul Olt, au ieşit la râu, la scăldat, ca să se răcorească.

Bucurie mare, până în momentul în care mama nu l-a mai zărit deasupra apei pe băiatul de 6 ani. A intrat în panică, iar în încercarea de a-și salva fiul, a scăpat-o pe copila de 7 luni în apă, pe care o ținea în brațe. Din fericire, a reușit să o scoată rapid la suprafaţă. 

Alerta la 112 a fost dată în jurul orei 18.00.

Băiețelul a fost scos din apă de localnici

Băiețelul de 6 ani a fost scos din apă după zeci de minute, spun reprezentanţii ISU Olt, la faţa locului ajungând mai întâi un echipaj SMURD şi unul al Ambulanţei Olt.

Manevrele de resuscitare executate zeci de minute au fost zadarnice. Pentru băiat a aterizat şi un elicopter SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.  

Decesul băiatului a fost declarat după o oră și jumătate de resuscitare, spune Dan Țolu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. 

"În jurul orei 18:00, în dispeceratul 112, a fost primit un apel prin care se solicita intervenția la salvarea unui copil de 6 ani, care se afla, împreună cu părinții și cele două surori, la scăldat pe raza comunei Văleni și s-ar fi înecat într-un moment de neatenție al familiei în râul Vedea. 

La fața locului s-au deplasat echipajul de scafandri și un echipaj SMURD de la ISU Olt, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Olt, în sprijin acționând și elicopterul SMURD de la Craiova, care a declarat decesul băiatului după o oră și jumătate de resuscitare. 

Din apă, acesta a fost scos de localnici după mai bine de o jumătate de oră din momentul în care nu a mai ieșit la suprafață. Scafandrii au fost întorși din drum, însă la fața locului au ajuns celelalte forțe", a declarat pentru evenimentdeolt.ro Dan Țolu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru că a aspirat apă după ce a fost scăpat de mamă în apă, bebelușul de 7 luni a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru a i se acorda ajutorul medical. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un băiețel de 6 ani s-a înecat sub ochii părinților, la scăldat. Sora lui de 7 luni a fost transportată la spital