Antena Meniu Search
x

Criminalul Ion Turnagiu ar fi avut un complice, tot infractor. Noi suspiciuni în cazul fetei incendiate (Video)

Criminalul în serie care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinţi ar fi avut un complice. Un bărbat pe care l-a cunoscut în închisoare. El ar fi păcălit-o pe bunica fetei să o scoată din centrul de protecţie şi să o ducă acasă. Mai mult, bărbatul ar fi încercat să-l mituiască pe fratele fetei cu bani ca să-l scape pe suspect de acuzaţiile de viol. Anchetatorii cred că Ion Turnagiu şi-a premeditat fapta.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 22:35

Vezi și
  • Ion Turnagiu ar fi avut un complice și ar fi premeditat fapta
  • Autoritățile nu s-au interesat de situația adolescentei

Elisaveta Şchiopu, bunica fetei - A zis că să mă duc să o iau că dacă nu o iau atunci nu o mai iau până la 17 ani. M-a învăţat ăla ca să o cer de acolo, să o iau acasă.

Amicul lui Ion Turnagiu ar fi contribuit la nenorocirea de vineri noapte. Presupusul complice a reuşit să o convingă joi pe bunica fetei să o scoată din centrul de plasament. O zi mai târziu, prietenul său o incendia pe tânără. Acelaşi individul i-a oferit bani fratelui fetei pentru a o convinge să renunţe la plângerea pentru viol făcută pe numele lui Turnagiu.

Elisaveta Şchiopu, bunica fetei - A zis că îi dau unul 2 milioane, unul 2. Zicea că fetii, ca să retragă plângere.

Potrivit unor surse, presupusul complice este vizat şi el în anchetă. Bărbatul este, la rândul său, recidivist. Tot el l-ar fi lăsat pe Turnagiu să stea în casa lui din comuna Dârvari.

Nicio anchetă de la Protecția Copilului

Indiferenţa autorităţilor a fost şi ea complice criminalului în serie. Fata a fost internată în centrul de protecţie, după ce a depus plângerea de viol împotriva lui Turnagiu. După o noapte, protecţia copilului a lăsat-o să plece.

Reporter - Acolo la centru, când v-aţi dus dumneavoastră şi aţi cerut să vă dea fata acasă, nu v-au întrebat dacă vă puteţi îngriji de ea?

Elisaveta Şchiopu, bunica fetei - Nu m-a întrebat nimeni de nimic.

Protecţia Copilului nu a făcut nicio anchetă. Şi nu a ascultat de recomandările celor care au făcut-o: poliţia, dar şi asistentului social de la primărie.

Amalia Tudorică, DGASPC Mehedinţi - Noi, ca şi instituţie, ne pliem foarte mult pe protecţia copilului, nu pe un infractor, mai ales dacă nu avem nicio informaţie. A fost consiliată şi evaluată de către psihologul centrului. Nu s-a destăinuit atât e mult din acest punct de vedere.

Emanuela Dubăiaşu, referent cu atribuţii în asistenţă socială - Am scris în anchetă exact lucrul acesta: că fata dacă vine acasă este în pericol şi că domnul ar putea oricând să-i facă rău că sta la câteva case. Din păcate, se pare că nu s-a luat în considerare ancheta noastră.

Criminalul Ion Turnagiu, eliberat pentru bună-purtare

Individul, condamnat pentru cinci crime, a executat 26 de ani de închisoare, deşi a fost condamnat pe viaţă. Conducerea penitenciarului Drobeta-Turnu Severin a dat un aviz favorabil pentru eliberarea criminalului.

Tudor Dumitru, ofiţer de poliţie 20 ani, detectiv 30 de ani - Omul a fost cuminte, nu a făcut prostii, s-a încadrat, nu ştiu ce, nu ştiu cum şi n-am putut să scriem ceva rău să-l stopăm, am scris numai adevărul. A ajuns la Judecătoria Turnu Severin, aici au judecat şi au respins eliberarea condiţionată, dar a făcut apel la tribunal. Tribunalul iată că a admis.

Victima de 17 ani este internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, în stare critică. Medicii spun că are complicaţii ale căilor respiratorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Criminalul Ion Turnagiu ar fi avut un complice, tot infractor. Noi suspiciuni în cazul fetei incendiate (Video)