Antena Meniu Search
x

Criminalul din Mediaş ar mai fi stat 1 an în închisoare, în lipsa recursului compensatoriu. De ce a fost eliberat Marius Rusu

Marius Rusu, tânărul care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, l-a ucis pe Marius Costăchescu în fața unui club din Mediaș, ar mai fi stat încă 1 an în închisoare dacă nu ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Marius Rusu, tânărul care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, l-a ucis pe Marius Costăchescu în fața unui club din Mediaș, ar mai fi stat încă 1 an în închisoare dacă nu ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, criminalul din Mediaş a beneficiat de 408 zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis.

În lipsa legii privind recursul compensatoriu, Marius Rusu, tânărul de 30 de ani din comuna Bucerdea Grânoasa, judeţul Alba, ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

Rusu a fost recent eliberat din penitenciar, acolo unde executa o pedeapsă tot pentru crimă. El a fost reținut pentru 24 de ore și, cel mai probabil, se va întoarce înapoi după gratii. 

Pe acelaşi subiect
Marius Rusu

Marius Rusu, agresorul care l-a ucis pe Marius Costăchescu​

El va fi acuzat de omor și prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De ce a fost eliberat Marius Rusu

Motivarea Judecătoriei Deva privind eliberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius:

"Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008.

În lipsa legii privind recursul compensatoriu, Marius Rusu ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare

Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare", se arată în motivarea deciziei de eliberare.

Marius Costăchescu a fost ucis în noapte de sâmbătă spre duminică

Filmul crimei din Mediaş

Bătaia din clubul din Mediaș, între două găști, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu doar câteva minute înainte ca Marius Costăchescu să fie ucis. 

O înregistrare video arată că Marius Costăchescu și prietenii săi intră la ora 01.04 în club. 

La doar 15 secunde după ce au pătruns în local, grupul se ia la bătaie cu o alți indivizi, care stăteau la o masă. Speriați de scandal, mulți dintre clienți se îndreaptă în fugă spre ieșire.

Unul dintre indivizii care stăteau la masă e pus la pământ și lovit de unul dintre cei din banda care abia venise. Alți bătăuși sunt văzuți aruncând cu scaunele în adversari.

Este văzut apoi venind cu un cuțit în mână Marius Rusu, individul care urma să comită crima. Tânărul de 30 de ani, care a mai fost condamnat pentru omor, este extrem de furios și amenință cu cuțitul. Un prieten îl urmează cu o bâtă. Grupul rival, al celor care abia veniseră, se retrage spre ieșire, inclusiv Marius Costăchescu.

O altă cameră de supraveghere a filmat scenele soldate cu crimă.

La doar 1 minut după încăierarea din bar, Marius Costăchescu este bătut cu sălbăticie și înjunghiat de 11 ori. Tânărul de 25 de ani a alunecat pe zăpadă în timp ce fugea împreună cu ceilalți din grupul său cu care a fost în club.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Criminalul din Mediaş ar mai fi stat 1 an în închisoare, în lipsa recursului compensatoriu. De ce a fost eliberat Marius Rusu