Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns elevul din București să se arunce pe geam, la școală. Unii adolescenți se poartă ca tiranii: "Nu ne ducem la profesor, așa ti-o iei mai rău"

Reacţii în lanţ după cazul elevului care s-a aruncat de pe geamul şcolii, prezentat de Observator. După demiterea inspectorului şcolar din Bucureşti, Corpul de Control al Ministrului Educaţiei va merge luni la şcoala respectivă. Mai mulţi elevi ne-au povestit că băiatul era ţinta abuzurilor de mult timp şi că a fost agresat chiar înainte de incident.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.06.2021, 20:26

Vezi și
  • Bullying-ul este un fenomen periculos pe care autorităţile îl combat... cu scăderea notei la purtare

Inspectorii Ministerului Educaţiei vor verifica ce s a întâmplat la şcoală şi cum a ajuns elevul de clasa a şasea să arunce de la geam. Mai mulţi copii susţin că baiatul ar fi fost lovit de alţi elevi chiar înainte să sară. I-ar fi călcat în picioare şi ochelarii. Iar astfel de scene se petrec în multe şcoli româneşti. O echipă Observator a surprins asta chiar  în timpul unei filmari la o altă şcoala din Capitală. Într-un moment de neatenţie a profesorilor, mai multi copii s-au luat la bătaie în curtea şcolii. "Un băiat i-a luat telefonul celuilalt băiat și după s-au batut. Nu ne ducem la un profesor că se spune ca așa ti-o iei mai rău de la persoana respectivă", povestește un elev.

În gimnaziu şi în liceu jignirile şi bătăile au devenit "sportul" preferat al elevilor

Elevii povestesc cum se ajunge ca unii tineri să fie de-a dreptul terorizați în locul în care ar fi trebuit să se dezvolte. "Se împingeau pe scări, se înjură foarte mult, contează foarte mult şi aspectul fizic acum, dacă ai câteva kilograme în plus ești judecat sau dacă nu ai un telefon de firma ești judecat"

"Nu există egalitate între colegi"

Pe acelaşi subiect

"Ori se cred mai șmecheri, ori vor să se dea mare...nu totul vine de acasă, depinde de anturajul prost. Cum ar fi eu am un grup mai mare de prieteni și pot să îi spun prietenului meu, hai du-te și dă în el, că dacă nu dai în el, eu nu mai stau cu tine. Se face foarte mult în școală"

În cele 10 minute de pauză, aproape un sfert dintre copiii din şcolile din Romania sunt victime ale bullying-ului în mod repetat. Fenomenul există de când copilul intra în colectivitate. 3 din 10 copii sunt amenintaţi cu bătaia de catre colegi și tot atâția sunt excluși din grupul de colegi. Iar după ore găştile ajung la adevărate lupte de stradă. Recent, mai mulţi elevi au participat la o bătaie şi s-au lăudat cu ea pe internet. 

De cele mai multe ori, anchetele de la comisiile de disciplină din şcoli se finalizează cu acelaşi rezultat: scăderea notei la purtare pentru agresori. Datele colectate înainte de pandemie de Ministerul Educaţiei numără aproape 20 de mii de cazuri de violenţă între elevi în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum a ajuns elevul din București să se arunce pe geam, la școală. Unii adolescenți se poartă ca tiranii: "Nu ne ducem la profesor, așa ti-o iei mai rău"