Antena Meniu Search
x

Cum a fost repus în funcţie edilul din Cislău, după ce a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu. Dumitru Mitroiu este primar din anii '90

Primarul comunei Cislău Dumitru Mitroiu, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţ aflat în funcţie din anii '90, condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti după ce fusese achitat de instanţa de fond, a reuşit să revină la Primărie după ce instanţele anulat executarea deciziilor anterioare.

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 11:06

Dumitru Mitroiu este primar din anii '90
Dumitru Mitroiu este primar din anii '90 - News.ro

În urma cu aproape un an, primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, social-democratul Dumitru Mitroiu, aflat în funcţie încă din anii '90, era condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti pentru abuz în serviciu, la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. 

După comunicarea deciziei definitive a Curţii de Apel Ploieşti a urmat, cum era şi firesc, un ordin al prefectului prin care primarul era suspendat din funcţie ca urmare a unei condamnări definitive. Mitroiu însă a depus la Curtea de Apel Ploieşti o contestaţie în anulare care a fost admisă, iar decizia anterioară a fost suspendată.

"În baza art.431 rap. la art.426 alin.1 lit.b Cod procedură penală, admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Mitroiu Dumitru, cu privire la decizia penală nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr.1053/04.11.2021 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare. Definitivă", se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Ploieşti.

Dumitru Mitroiu a revenit la Primărie, după ce instanţa a anulat executarea deciziilor anterioare

Pe acelaşi subiect

În baza deciziei Curţii de Apel Ploieşti care hotărăşte suspendarea executării pedepsei anterioare, Dumitru Mitroiu a atacat şi ordinul prefectului de suspendare din funcţie, iar instanţa i-a dat câştig de cauză.

"Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mitriu Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judeţului Buzău, Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 828/ 26.11.2021, emis de pârâtul Prefectul Judeţului Buzău, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept", se arată în hotărârea Tribunalului Buzău.

Astfel, după ce instanţele au suspendat hotărârea şi ordinul prefectului, Dumitru Mitroiu a revenit în funcţia de primar al comunei CIslău, calitate în care a luat parte zilele trecute la menifestările prilejuite de Ziua Armatei Române la Siriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cum a fost repus în funcţie edilul din Cislău, după ce a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu. Dumitru Mitroiu este primar din anii '90