Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce magistraţii i-au respins contestația în anulare

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky nu au scăpat de pedeapsa de 5 ani de închisoare în dosarul Polaris. Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de cei doi.

de Redactia Observator

la 24.10.2022 , 15:48

Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce magistraţii i-au respins contestația în anulare - Hepta / Inquamphotos / Photographer: Ovidiu Micsik

Contestațiile în anulare formulate de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri Gabriel Strutinsky, au fost respinse, luni, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Contestațiile au fost formulate invocând prescripția faptelor, informează Mediafax.

Decizia este definitivă

Magistrații ÎCCJ au respins, ca ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Radu Ştefan Mazăre şi Gabriel - Sorin Strutinsky împotriva deciziei penale din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Instanța Supremă - Completul de 5 Judecători.

Articolul continuă după reclamă

Decizia este definitivă. Cei doi au formulat o cerere de anulare a pedepsei, pe motiv că faptele s-ar fi prescris. De altfel, avocații lui Mazăre și Strutinsky au invocat decizia CCR privind prescripția faptelor. În urma deciziei Instanței Supreme, Radu Mazăre și Gabriel Strutinsky rămân în închisoare.

Fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, şi Sorin Strutinsky au fost condamnaţi, în februarie 2020, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Polaris. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Justiţie » Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce magistraţii i-au respins contestația în anulare