Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost ucis un copil de 3 ani de câinele familiei, din rasa Presa Canario: ''Animalul are o agresivitate înnăscută''

Dramă teribilă în Mangalia. Un copil de trei ani a fost omorât de câinele familiei. Animalul dintr-o rasă foarte agresivă, Presa Canario, l-a atacat pe cel mic şi l-a sfâşiat, lângă străbunică. A fost eutanasiat după câteva ore. Experţii spun că rasa, originară din Spania, este una dominantă, greu de dresat. Nu avea ce sa caute într-o casă cu copil mic. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.11.2021, 19:42

Vezi și

Tragedia s-a petrecut puţin înainte de prânz. Mama băieţelului de trei ani era plecată la serviciu, iar copilul era în grija străbunicii. Ca de multe alte dăţi, femeia de 74 de ani s-a dus să-i dea de mâncare câinelui din rasa Presa Canario. Sunt câini de pază masivi, care dacă se simt ameninţaţi pot reacţiona violent. 

Într-un moment de neatenţie, copilul s-a strecurat, iar animalul l-a atacat. Bătrâna nu l-ar fi observat pe cel mic în spatele ei. Nu se ştie încă din ce motiv, câinele a văzut negru în faţa ochilor şi s-a transformat într-o fiară. 

S-a năpustit peste cel mic şi l-a muşcat de cap. Totul, sub privirile îngrozite ale străbunicii. În zadar a încercat să-l scoată din colţii animalului. În stare de şoc, femeia a sunat la 112. Medicii au sosit de urgenţă şi l-au dus la spital pe copil.

Sergiu Francopol, medic: Leziunile erau incompatibile cu viaţa şi am declarat decesul. 

Pe acelaşi subiect

Vecinii familiei au fost şocaţi când au auzit vestea. 

''Câinele era foarte periculos. Doamne, Doamne...''

''Eram în casă şi am auzit poliţie. Mi-a spus că a omorât copilul.''

Proprietarul câinelui este iubitul mamei celui mic. Bărbatul de 34 de ani ar avea un magazin de animale în oraş.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Era înregistrat şi avea un cip.

Această rasă de câine are o agresivitate înnăscută

Animalul era în familie de cinci ani. Câinele din rasa Presa Canario este de talie mare, puternic şi are nevoie de un stăpân care să ştie să-l domine, spun specialiştii. În mâinile proprietarului nepotrivit, aceştia se pot transforma cu uşurinţă în ucigaşi. 

Adrian Bîlbă, medic veterinar: Este un câine cu un instinct de proprietate puternic, agresiv, iute şi cu tendinţa de a se ierarhiza. Un temperament vioi, o agresivitate înnăscută. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească cum s-a întâmplat exact nenorocirea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a fost ucis un copil de 3 ani de câinele familiei, din rasa Presa Canario: ''Animalul are o agresivitate înnăscută''