Antena Meniu Search
x

Video Curierul care a lovit fetiţa de 2 ani, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie: "Ar fi văzut că le fuge din mână". Ce viteză avea, în ciuda limitei de 5 km/h

Un accident s-a petrecut, seara trecută, pe o stradă din Timişoara. O fetiţă de 2 ani a fost rănită, după ce un tânăr de 26 de ani a lovit-o cu bicicleta, în timp ce era pe o stradă pietonală din centrul oraşului. Tânărul nu a aşteptat poliţia şi şi-a continuat traseul, iar acum este acuzat de fugă de la locul accidentului. Biciclistul spune că părinţii au fost neatenţi, iar administraţia locală spune că este o reală problemă cu livratorii de mâncare grăbiţi.

de Redactia Observator

la 11.03.2023, 19:16

Vezi și

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum fetiţa, însoţită de patru adulţi pe o stradă pietonală din centrul Timişoarei, aleargă brusc spre un bărbat. Un curier pe bicicletă care pedala cu viteză dă peste copila de doar doi ani.

Curierul pe bicicletă care a lovit o fetiţă, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie

"Eram pe pietonală, unde este permis cu bicicletele. Era un biciclist în spatele meu şi în faţa mea era o terasă şi eu m-am uitat puţin în faţă să îl văd pe colegul, dacă am loc să mă mut, să nu intru în terasă. Nu am mai putut să o feresc. Chiar nu îmi doream să se întâmple asta", mărturiseşte biciclistul. 

Curierul îi acuză pe părinţi de neatenţie. "O secundă dacă erau atenţi la copil, eu sunt sigur că l-ar fi văzut că le fuge din mână", crede el. 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a plecat de la locul accidentului

"În momentul ăla eu am încremenit şi am început să strig către mama copilului că ce face, de ce nu a ţinut copilul", povesteşte un martor. Disperaţi, părinţii au plecat în capătul străzii să aştepte o ambulanţă, înainte ca Poliţia să ajungă. Din fericire, copila a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Nu a mai aşteptat nici curierul. A ajuns mai târziu la poliţie. Acum este, însă, acuzat de fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală din culpă. 

"În acest caz se efectuează cercetării subaspectul săvârşirii infracţiunilor de prăsirea de la locul accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau a procurorului şi vătămare corporală din culpă. Facem precizarea că în cazul oricărui accident rutier, persoanele implicate nu trebuie să părăsească locul accidentului", a declarat Aurora Voicilă, IPJ Timiș. Poliţiştii l-au lăsat în libertate după audieri. 

Cu ce viteză circula biciclistul

Accidentul scoate la iveală o problemă sensibilă din oraş. Iniţial, circulaţia bicicletelor în centru era interzisă. După un război politic, interdicția a fost ridicată şi bicicliştii pot merge pe pietonală cu cel mult 5 kilometri pe oră, conform legii. Curierul avea însă o viteză mult mai mare. "Nu mergeam nici tare, nu mergeam nici încet. 20 de km/h maximum dacă aveam", spune biciclistul. 

"Orice tip de vehicul care face comerţ din poartă în poartă are acces pe zone restricţionate. Problema este dată în mod particular de aceşti livratori. Vedem bicilişti care stau pe telefon, circulând cu o viteză foarte mare", este de părere Ruben Lațcău, viceprimar Timişoara. 

Un consilier local a anunţat pe Facebook după incident că în prima şedinţă va cere adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală. Firma de curierat a anunţat că face o cercetare internă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Curierul care a lovit fetiţa de 2 ani, în Timişoara, îi acuză pe părinţi de neatenţie: "Ar fi văzut că le fuge din mână". Ce viteză avea, în ciuda limitei de 5 km/h