Antena Meniu Search
x

Video Cutiile negre ale avionului prăbuşit în mare, în Indonezia, au fost localizate la 23 de metri adâncime. Scafandrii le recuperează

Salvatorii care caută epava avionului de pasageri indonezian, care s-a prăbușit în mare cu 62 de persoane la bord, spun că au localizat cutiile negre al avionului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.01.2021, 16:53

Autorităţile indoneziene au demarat activităţile de căutare şi salvare, după prăbuşirea aeronavei în Marea Java - Profimedia Images

Tragedie în Indonezia, avion prăbuşit în mare

Rămășițe umane și resturi ale avionului Sriwijaya Air continuă să fie scoase de locul accidentului, iar comandantul forțelor armate naționale indoneziene, Hadi Tjahjanto, a declarat că s-au identificat semnalele cutiilor negre ale avionului şi continuă să le monitorizeze. El a adăugat că speră să le recupereze în curând de pe fundul mării, de la 23 de metri adâncime.

Șeful Comitetului Național pentru Siguranță în Transporturi (NTSC), Suryanto Cahyono, a spus că experții au localizat poziția cutiei negre și că au predat dispozitive portabile de detectare scafandrilor Marinei, astfel încât să o poată găsi imediat, scrie CNN.

Avionul Sriwijaya Air 182 avea 62 de suflete la bord

Zborul Sriwijaya Air 182 - un Boeing 737-500 - se îndrepta din Jakarta către orașul Pontianak, pe partea indoneziană a Borneo, când a pierdut contactul la ora 14:40. ora locală (2:40 a.m. ET), 11 mile marine la nord de Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta.

La patru minute de zbor și pe fondul ploilor abundente, avionul a căzut 10.000 de picioare în mai puțin de un minut înainte de a dispărea din radar, potrivit serviciului global de urmărire a zborului Flightradar24.

Comandantul Fajar Rohadi, purtătorul de cuvânt al primei flote a marinei indoneziene, a precizat că marina nu a recuperat încă structura mare a fuselajului, dar a recuperat părți ale corpului uman și bucăți ale avionului.

Cinci saci cu rămăşite ale victimelor, duse pentru identificare

Cinci saci care conțineau rămăşiţe al victimelor accidentului au fost predate până acum unității de investigare a victimelor dezastrelor din Jakarta pentru identificare, potrivit coordonatorului misiunii Rasman MS.

Anchetatorii dezastrelor aviatice au obținut deja date de comunicare de la controlul traficului aerian și de la pilot, potrivit căpitanului Ray Nurcahyo, investigator NTSC.

Trei anchetatori NTSC se află la locul accidentului împreună cu echipe de căutare și salvare.

Până în prezent, au recuperat câteva componente și instrumente din zbor, inclusiv sistemul de avertizare de proximitate la sol, altimetrul radio, suportul de aterizare de urgență și coada avionului. Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi SUA l-a desemnat pe Michael Hauff, expertul lor acreditat în accidente de avion, să zboare în Indonezia pentru a investiga.

Operaţiune masivă a Indoneziei

Centrul căutării se află între insulele Laki și Lancang, cunoscute sub numele de lanțul Thousand Islands, la aproximativ 20 de mile nord-vest de Jakarta.

Aproximativ 28 de nave, cinci elicoptere și două avioane au fost desfășurate într-un efort comun între Marina Indoneziană, Poliția, Garda de Coastă și Ministerul Transporturilor.

Scafandrii au mai recuperat de la locul respectiv bucăți de fuselaj care au aceeași culoare cu aeronava Sriwijaya Air, un număr de înmatriculare a avionului, roțile de la trenul de aterizare și veste de salvare. 

50 de pasageri, între care 7 copii. 12 membri ai echipajului

Avionul prăbuşit transporta 50 de pasageri - 43 de adulți și 7 copii, precum și 12 membri ai echipajului, potrivit ministrului transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi.

El a prezentat condoleanțele pentru cei care au murit în incident.

Membrii familiei s-au adunat la centrul de identificare a victimelor din Jakarta, așteptând vești despre cei dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cutiile negre ale avionului prăbuşit în mare, în Indonezia, au fost localizate la 23 de metri adâncime. Scafandrii le recuperează