Antena Meniu Search
x

Tragedie aviatică în Indonezia. "Avionul a căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă", susţine un pescar, martor la prăbuşire

Echipele de căutare au demarat o acţiune masivă de căutare, pe mare, în condiţii de ploi și vânturi puternice, pentru a localiza cu exactitate epava unui avion de pasageri care transporta 62 de persoane, prăbuşit sâmbătă după-amiază, a anunţat Ministerul Transporturilor din Indonezia.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.01.2021, 23:25

Autorităţile indoneziene au demarat activităţile de căutare şi salvare, după prăbuşirea aeronavei în Marea Java - Profimedia Images

Avionul a pierdut mai mult de 10.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut

Oficialii au raportat că au găsit resturi de avion în apele din nord-vestul capitalei, Jakarta.

Controlorii de trafic aerian au pierdut contactul cu Sriwijaya Air Boeing 737-500, aeronava dispărând de pe ecranele radar la scurt timp după ce a părăsit Jakarta, pentru un zbor de 90 de minute către Pontianak, pe insula Borneo din Indonezia, a declarat Adita Irawati, un purtător de cuvânt al ministerului, citat de Associated Press .

56 de pasageri și șase membri ai echipajului se aflau la bord, a raportat AP. Alte rapoarte stabilesc cifrele la 50 de pasageri și 12 membri ai echipajului.

Flightradar24, care monitorizează traficul aerian, a scris pe Twitter că avionul a pierdut mai mult de 10.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, la aproximativ 4 minute după plecarea din Jakarta.

Citeşte şi: Pasager al avionului prăbuşit în Indonezia salvat de la moarte de testul Covid, care nu era gata înainte de îmbarcare

Armata Indoneziei a confirmat coordonatele avionului și a trimis nave la locație

Maiorul general Bambang Suryo Aji din Basarnas, agenția de căutare și salvare din Indonezia, a declarat sâmbătă că avionul s-ar fi prăbușit în Insulele Mii, un arhipelag la nord de Jakarta, a raportat CNN.

Căpitanul Eko Suryo Hadi Prayitno de la Garda Maritimă și de Coastă din Indonezia a declarat de asemenea că s-au găsit o uşă de la ieșirea de urgență și un tobogan de evacuare aparținând unui avion Boeing.

Mai devreme în acea zi, pescarii din zonă au alertat presa locală că au observat obiecte metalice care păreau a fi părți ale unui avion.

Avionul a căzut ca un fulger şi a explodat

Pescarul local Solihin a declarat că a văzut un accident, determinându-l pe el și pe căpitanul său să întoarcă barca.

"Avionul a căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă. A fost destul de aproape de noi, cioburile unui fel de placaj aproape ne-au lovit nava", a spus el.

Mass-media indoneziană a difuzat, de asemenea, imagini cu prieteni și familii ale pasagerilor, adunați pe aeroporturile din Jakarta și Pontianak, plângând și rugându-se.

Într-o declarație a Boeing, compania informează că este la curent cu rapoartele media din Jakarta și monitorizează îndeaproape situația.

CEO-ul Sriwijaya Air, Jefferson Irwin Jauwena, a declarat reporterilor că avionul era în stare bună înainte de a zbura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tragedie aviatică în Indonezia. "Avionul a căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă", susţine un pescar, martor la prăbuşire