Antena Meniu Search
x

CUTREMUR în sănătate: Pregătim o GREVĂ GENERALĂ adevărată

Federația Sanitas pregătește o grevă generală în sectorul de sănătate și de asistență socială, a declarat, luni, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi.

Federația Sanitas pregătește o grevă generală în sectorul de sănătate și de asistență socială, a declarat, luni, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi.

Întrebat dacă este luată în calcul greva generală, Sepi a răspuns: "Sută la sută, aş putea să vă spun".

"Am avut săptămâna trecută o școală de vară în care ne-am întâlnit cu reprezentanți din 25 de județe — în jur de—, ne-am consultat și cu ceilalți colegi; ei sunt acum pe drum să participe la această întâlnire. Ni se spune foarte clar că situația riscă să iasă de sub control. Și, da, pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate și de asistență socială pentru că noi, Federația Sanitas, nu suntem Facebook", a declarat Marius Sepi.

Acesta a explicat că sindicaliștii sunt nemulțumiți de diferențele salariale foarte mari cum sunt cele între aceleași tipuri de profesii, între spitalele neclinice și spitalele clinice.

"Întâmplător sau nu, probabil pe principiul 'Dezbină și condu', săptămâna trecută a apărut al doilea pui al Ordonanței 57, Ordonanța 43, prin care, dintr-o dată, s-au găsit resursele financiare necesare pentru a asigura o creștere de salarii pentru personalul tehnico-administrativ doar din ministere; asta după ce, la întâlnirea avută cu reprezentanții celor două ministere, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, de la Guvern, de acum două săptămâni, ni s-a spus că nu sunt bani și că se va interveni pe Legea de salarizare după data de 1 septembrie", a afirmat Marius Sepi.

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas a anunțat că la ora 14:00 va avea loc o întâlnire cu ministrul Sănătății, iar la discuții ar putea participa și ministrul Muncii.

Sursa: Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » CUTREMUR în sănătate: Pregătim o GREVĂ GENERALĂ adevărată