CUTREMUR NEOBIŞNUIT în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs la doar 2 kilometri adâncime
Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în România.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în România. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o ora 07:51, la o adâncime de doar 2 kilometri.
Potrivit seismologilor, cutremurul a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter.
Seismul a avut loc in Banat, judeţul Caraş-Severin, în apropierea următoarelor oraşe: Băile Herculane (7km), Orșova (24km), Drobeta-Turnu Severin (40km), Baia de Aramă (40km), Caransebeș (54km).
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
- Grav ACCIDENT în Mureş, soldat cu un MORT şi doi răniţi, pe DN 13 E 60
- Horoscopul zilei: 9 Octombrie 2017
- ACCIDENT TERIFIANT în Buzău! Un cal a strivit un Chrysler, după un impact infiorător, pe DN1B. Animalul a murit...
- DEZASTRU în golful Bengal, după naufragiul unei ambarcaţiuni! Sunt cel puţin 12 MORŢI, majoritatea copii (VIDEO)
- Prima soţie a lui Donald Trump, declaraţii ULUITOARE la adresa preşedintelui american! "Fără mine, Donald Trump...
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰