Antena Meniu Search
x

DEZASTRU în golful Bengal, după naufragiul unei ambarcaţiuni! Sunt cel puţin 12 MORŢI, majoritatea copii (VIDEO)

Cel puțin 12 de persoane și-au pierdut viața, duminică noapte, în naufragiul unei ambarcațiuni cu refugiați ai minorității musulmane rohingya, în apropiere de B

Cel puțin 12 de persoane și-au pierdut viața, duminică noapte, în naufragiul unei ambarcațiuni cu refugiați ai minorității musulmane rohingya, în apropiere de Bangladesh.

Barca s-a scufundat în apropiere de insula Shah Porir Dwip, potrivit autorităţilor din Bangladesh. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un responsabil al pazei de coastă, Alauddin Nayan, susţine că bordul ambarcaţiunii de aflau cel puţin o sută de persoane.

Din totalul pasagerilor, mai puţin de 40 erau adulţi, iar "restul copii", potrivit mărturiilor supravieţuitorilor.

Ofiţerul Mohammed Mainuddin a declarat pentru Reuters că au fost recuperate 12 cadavre - 10 copii, un bărbat şi o femeie.

Potrivit autorităţilor din Bangladesh, pasagerii ar fi putut să ajungă la ţărm în Myanmar, naufragiul având loc nu departe de coatele birmane.

ONU consideră că armata birmană şi miliţiile budiste desfăşoară o epurare etnică împotriva minorităţii musulmane.

Acuzată că incendiază sate pentru a-i constrânge pe musulmani să fugă, armata birmană a afirmat vineri că vina aparţine rebelilor din această etnie. Autorităţile birmane interzic accesul în zona de conflict.

După câteva zile de acalmie, exodul musulmanilor rohingya spre Bangladesh a fost reluat, în principal din cauza lipsei de alimente în vestul Myanmar, unde suferinţa este 'de neimaginat', potrivit ONU.

În fiecare zi, circa 2.000 de membri ai comunităţii musulmane rohingya fug din statul birmanez Rakhine cu destinaţia Bangladesh, unde au ajuns deja 515.000 dintre ei din cauza violenţelor izbucnite pe 25 august, a informat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Tratati drept straini in Myanmar, o tara in proportie de peste 90% budista, Rohingya sunt apatrizi desi unii dintre ei traiesc aici de generatii intregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » DEZASTRU în golful Bengal, după naufragiul unei ambarcaţiuni! Sunt cel puţin 12 MORŢI, majoritatea copii (VIDEO)