Antena Meniu Search
x

Video De la ce a pornit incendiul care a făcut scrum unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti

Panică seara trecută în centrul capitalei: focul a făcut scrum unul din cele mai populare restaurante ale oraşului. Flăcările s-au ridicat până la etajul 2 al blocului şi zeci de familii au fost evacuate contracronometru în miezul nopţi. Doi angajaţi ai localului s-au intoxicat cu fum.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 19:52

Vezi și

Restaurantul a luat foc în toiul nopţii. Flăcările de câţiva metri şi fumul dens au învăluit tot blocul de 10 etaje. Afară, matorii speriaţi caută ajutoare, înăutru angajaţii încearcă să mai recupereze câte ceva în ciuda pericolului la care se expun. Acoperişul în flăcări s ar fi putut prăbuşi oricând peste ei. 

- Fii atent, ia şi polistirenul de pe bloc. 

- Mamă, şi blocul, fii atent! 

- Chemaţi pompierii mai repede, că iau şi apartamentele, blocul! 

Pe acelaşi subiect

- Gata, mă! 

- Băi, evacuaţi blocul! 

- Se extinde tot. 

- Ieşiţi afară, bă! 

Maşinile de pompieri au ajuns în 15 minute, timp în care focul s-a înteţit. Locatarii se trezesc alertaţi de zgomot şi de fum. Oamenii fug disperaţi afară. 

"Locuiesc chiar la etajul 1, dormeam, între timp am auzit gălăgie. Şi am deschis geamul să văd ce se întâmplă. Şi când văd, făcările cât blocul erau..."

Restaurant distrus complet

Daniel Vasile, ISU Bucureşti-Ilfov: "Am evacuat o parte dintre locatari, având în vedere că s-a degajat foarte mult fum. Faţada este distrusă pe aproximativ 30-40 mp la unul dintre blocuri..."

În local, pompierii au găsit doi angajaţi. Nu au suferit arsuri, însă au inhalat mult fum şi au fost duşi la spital.

Restaurantul face parte dintr-un cunoscut lanţ de shaormerii din Bucureşti şi are una din cele mai mari cifre de afaceri din ţară. De câţiva ani fast food-ul fusese renovat şi extins. Mii de oameni îi trec zilnic pragul. Autorităţile verifică acum dacă seara trecută era deschis pentru clienţi sau făcea doar livrare la domiciliu, conform restricţiilor din Bucureşti. 

"Toată lumea închide, ăsta funcţionează în continuare. Şi anul trecut, şi anul ăsta, funcţionează non-stop. Pentru că a funcţionat continuu, asta e, a luat foc, s-a stricat ceva..."

Pe lumină, pagubele se văd mai bine. Restaurantul a fost complet distrus, iar faţada blocului e arsă şi afumată. 

"Sunt afectate câteva aparate de aer condiţionat, tubulatura de evacuare de la bucătarii, faţada?Alimentarea cu gaz, electricitate? Asta nu ştiu, deocamdată, dar se pare că nu". 

O anchetă minuţioasă vor face şi pompierii. Ei trebuie să afle dacă incendiul a pornit din cauza unei neglijenţe sau a unei defecţiuni a instalaţiei electrice ori a aparatelor de gătit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » De la ce a pornit incendiul care a făcut scrum unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti