Antena Meniu Search
x

Specialiştii analizează eventuala degajare de substanţe toxice, după incendiul din Băneasa

Un incendiu violent a declanşat haosul în nordul Capitalei! Flăcări uriaşe au mistuit o hală industrială, iar fumul, vizibil de la zece kilometri, a pus mii de oameni în pericol. Sute de angajaţi au fost evacuaţi din calea focului, care de opt ore este de neoprit. 

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 19:22

Vezi și

Un incendiu violent a declanşat haosul în nordul Capitalei! Flăcări uriaşe au mistuit o hală industrială, iar fumul, vizibil de la zece kilometri, a pus mii de oameni în pericol. Sute de angajaţi au fost evacuaţi din calea focului, care de opt ore este de neoprit. Cei care locuiesc în zonă au primit mesaje Ro-Alert, prin care au fost avertizaţi să se închidă în case. 

La ora prânzului, în cartierul Băneasa din nordul Capitalei, cerul s-a înnegrit brusc. Sute de oameni care lucrează într-un mare complex industrial au văzut cum, la câţiva metri de ei, una dintre clădiri este cuprinsă de flăcări. Unei femei i s-a făcut rău. 

Incendiul din Băneasa a distrus o hală de 10.000 de metri pătraţi

Un martor spune că "pâlpâiau becurile, luminile, apoi am auzit bubuituri şi colegii din spate fugeau. A luat foc, incendiu, fum! Ardea sus, apoi s-a întins în tot complexul". 

Un inginer din fabrica de lângă hală spune că "era un fum negru, închis la culoare şi înecăcios. Nu mai era soare. Ziceau unii colegi, gata s-a şi înnorat?". 

Incendiul a izbucnit într-o hală de 10 mii de metri pătraţi, care aparţine unei societăţi cu profil metalurgic pentru industria aeronautică, unde se fabrică inclusiv roţi şi sisteme de frânare pentru avioane. 

Incendiul ar fi pornit într-un atelier unde se lucra cu foc deschis. Înăuntru erau zeci de butelii cu oxigen care puteau exploda. Motiv pentru care poliţiştii şi angajaţii firmei de pază îi evacuează pe cei prezenţi. Vorbim de sute de oamnei care lucrează în acest complex industrial. 

Zeci de autospeciale ale pompierilor au ajuns în câteva minute. 

În jur de 20-25 de maşini de pompieri au intrat în complexul industrial şi s-a acţionat şi cu două autoscări. Pompierii aveau principala misiune de a izola incendiul şi a împiedica răspândirea lui şi la clădirile din jur.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii au primit avertizări prin RoAlert să se adăpostească. Cei care lucrează în complex s-au evacuat singuri sau la indicaţiile salvatorilor. 

La faţa locului au intervenit şi cei de la Laboratorul de decontaminare şi cercetare din cauza fumului foaret gros. 

Unii au ignorat avertizările şi au privit totul ca la spectacol. Chiar dacă un copil îi însoţea. 

Coloana groasă de fum a fost vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. 

Pompierii încearcă să afle ce s-a întâmplat. Iar o echipă de la Garda de Mediu va stabili şi dacă în atmosferă au fost degajate substanţe toxice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Specialiştii analizează eventuala degajare de substanţe toxice, după incendiul din Băneasa