Antena Meniu Search
x

Descinderi în Iași, Ilfov și București. Zece oameni au murit după ce ar fi băut spirt contrafăcut (Video)

Percheziții de amploare în Iași, Ilfov și București, după ce zece oameni din mai multe localități din județul Iași au murit. Oamenii ar fi băut spirt contrafăcut.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.05.2020, 16:24

Descinderi în Iași, Ilfov și București, după ce zece oameni au murit după ce ar băut spirt contrafăcut - Observator
  • Spirtul a fost comercializat în mai multe magazine din judeţul Iaşi.
  • Marfa a fost livrată de oameni de afaceri din zona Capitalei.

Zece oameni din Iaşi au murit după ce s-au intoxicat cu spirt medicinal contrafăcut, în sticlele de plastic vândute oamenilor fiind alcool metilic în loc de alcool etilic.

Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare, în cadrul acestui dosar, în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

”La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie - 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic”, anunţă Poliţia.

Din investigaţii s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

7 persoane au fost conduse la audieri.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Descinderi în Iași, Ilfov și București. Zece oameni au murit după ce ar fi băut spirt contrafăcut (Video)