Antena Meniu Search
x

Deszăpezire cu două utilaje stricate la Baia Mare. TIR-uri blocate în Pasul Gutâi, trafic îngreunat pe DN18 B (VIDEO)

Ninsorile abundente care căzut, în ultimele zile, în Maramureş, creează mari probleme celor aflaţi în trafic. Pe drumul naţional 18, în Pasul Gutâi, mai multe TIR-uri sunt blocate, iar la Târgu Lăpuş, zona Dealul Groşi, maşinile nu pot urca. 

Ninsorile abundente care căzut, în ultimele zile, în Maramureş, creează mari probleme celor aflaţi în trafic. Pe drumul naţional 18, în Pasul Gutâi, mai multe TIR-uri sunt blocate, iar la Târgu Lăpuş, zona Dealul Groşi, maşinile nu pot urca.

La Baia Mare, cei 24 de centimetri de zăpadă depuşi în ultimele 24 de ore, a dat ceva bătăi de cap participanților la trafic. 

Potrivit presei locale, municipalitatea trebuie să facă faţă ninsorilor cu doar două utilaje de deszăpezire, care, se pare că s-au defectat ieri, la prima tentativă de deszăpezire.  

Pe acelaşi subiect

Încă de la primele ore ale dimineții, băimărenii au postat pe rețelele de socializare fotografii din diverse zone ale orașului, peste tot fiind semnalată aceeași problemă: lipsa deszăpezirii. Șoferii sunt extrem de nemulțumiți, mulți au fost tractați de către alții cu mașini mai puternice, la fel și pietonii se plâng de condițiile grele în care se circulă.

Bulevardele sunt acoperite de nămeți, iar băimărenii care locuiesc în zonele periferice dau la lopată încă de azi noapte în speranța că își vor face cale pentru a putea ieși cu mașinile din parcare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cod galben de vreme rea în toată țara, începând de vineri, 2 decembrie, ora 8.00, valabil până sâmbătă la amiază. 

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55-65 km/h şi pe arii restrânse 70-75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Cod portocaliu de vânt în Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Caraş Severin

Vineri, până la ora 13.,00, este în vigoare un Cod portocaliu de vânt pentru zonele de munte din judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud şi Caraş Severin.  Se vor semnala la peste 1.700m altitudine intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 90 km/h, viscolind zăpada. Informaţiile sunt transmise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Știre în curs de actualizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Deszăpezire cu două utilaje stricate la Baia Mare. TIR-uri blocate în Pasul Gutâi, trafic îngreunat pe DN18 B (VIDEO)