Din acest weekend, bucureştenii vor avea șapte zone pietonale în centrul Capitalei. Harta cu restricţii și rute ocolitoare

De Bogdan Dinu.
Publicat: 27.05.2021, 21:45.
Actualizat: 27.05.2021, 21:46

Din acest weekend, bucureştenii vor avea deschise şapte zone pietonale în centrul Bucureştiului, iar poliţiştii anunţă deja ce restricţii vor fi în zone, dar şi rutele ocolitoare.

Din acest weekend, bucureştenii vor avea șapte zone pietonale în centrul Bucureștiului. Harta cu restricţii și rute ocolitoare

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în perioada 29.05.2021 – 17.10.2021, în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale și alte zile stabilite libere prin Ordonanță de Guvern, în intervalul orar 11.00 – 23.00, respectiv până la orele de interzicere a deplasării în afara locuinței (stabilite de autoritățile guvernamentale), se va restricționa circulația autovehiculelor în perimetrele delimitate de următoarele străzi din Municipiul București, după cum urmează:

– Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu;
– Str. Gheorghe Manu;
– Bd. Dacia;
– Str. Știrbei Vodă și Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti și Str. Dem I. Dobrescu;
– Str. Ion Câmpineanu;
– Bd. Regina Elisabeta;
– restricționarea circulației rutiere pe străzile adiacente la Calea Victoriei și conform zonelor enunțate în cele de mai jos;

Citește și:

Restricțiile menționate mai sus presupun instituirea regimului de “Zonă pietonală” în aceste perimetre.
Totodată, restricțiile de circulație privesc arterele din interiorul perimetrelor, fără a afecta circulația de pe arterele care delimitează zonele.

Rutele alternative pentru şoferi

Rute alternative:

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
„M-a înșelat cu un prieten”. Povestea despărțirii celui mai carismatic cuplu din showbizul românesc
libertatea.ro
Cum atacă varianta Delta tinerii. Radu Lupescu, medic ATI în Franța: ”A scăzut vârsta medie a pacienților din reanimare”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 6 august 2021. Vărsătorii dau dovadă de maturitate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Adevărata cauză a morții! Ce au descoperit în sângele Adrianei Bunea, profesoara decedată după rapel
gandul.ro
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din țară: „Voi decide după vacanță!”
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Cum a circulat acest bărbat din Galați cu mașina prin oraș, în văzul tuturor, până când s-a întălnit cu poliția. L-ău vazut și l-au amendat pe loc. Ce făcuse de fapt?
redactia.ro
Can Yaman și Diletta Leotta, în vacanțe separate. Actorul fermecător se distrează în jacuzzi, la înălțime, frumoasa jurnalistă este cu prietenele
tvhappy.ro
Momente critice pentru Nicolae Mitea: „Am la dispoziție 30 de zile”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro