Antena Meniu Search
x

Strada din București pe care se află Ambasada Republicii Belarus ar putea primi numele jurnalistului Roman Protasevici

Strada Tuberozelor din Sectorul 1 ar putea lua numele lui Roman Protasevici, jurnalistul disident, propunerea fiind susținută de primarul Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis, miercuri, că susţine propunerea profesorului Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.05.2021, 21:42

Vezi și

„Voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească strada Roman Protasevici - numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

„Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevici imprimat pe cărţile lor de vizită'', a spus proesorul Andrei Oișteanu.

Aeronava Ryanair forțată să aterizeze la Minsk

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Pe acelaşi subiect

Un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasevici, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv, scrie Mediafax.

Regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, şi-a atras critici dure la nivel internaţional după incidentul de duminică, riscând noi sancţiuni.

Imaginea izolării Belarusului

Aplicația Flight Radar a surprins cum s-a golit spațiul aerian al țării mai ales după ce liderii Uniunii Europene au convenit, luni, un set de sancţiuni împotriva Belarusului, inclusiv interzicerea utilizării spaţiului aerian şi a aeroporturilor din cele 27 de state membre.

”Obișnuia să fie mai greu de găsit Belarusul pe o hartă.” a glumit jurnalistul american Ian Bremmer pe Twitter unde a publicat o captură cu spațiul aerian gol al Belarusului. Tot o glumă a făcut pe Twitter postând aceeași imagine și Charles Michel, președintele Consiliului European: ”Europa în acțiune!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Strada din București pe care se află Ambasada Republicii Belarus ar putea primi numele jurnalistului Roman Protasevici