Antena Meniu Search
x

Video Directorul Direcţiei Publice Motru, acuzat că a susţinut eutanasierea câinilor comunitari

Scandal uriaş în municipiul Motru, din judeţul Gorj. Totul ar fi pornit de la eutanasierea mai multor câini aflaţi în padocul din oraş. Cel care este acuzat că ar fi ucis animalele este chiar directorul Direcţiei Publice Motru. Acuzaţiile vin din partea unei asociaţii care se ocupă de îngrijirea animalelor. Nici primarul din localitate nu ştia nimic despre aceste eutanasieri.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 09:42

Vezi și

Reprezentaţii Direcţiei Publice din Motru au cerut, iniţial, aprobare de la Primărie pentru a eutanasia cânii bolnavi şi bătrâni, dar autorităţile locale n-au fost de acord.

Cosmin Morega, primar Motru: Nu a fost de ajuns această solicitare căreia nu i-am dat curs, tocmai în ideea de a găsi o variantă de a da aceşti câini spre adopţie. 

Au mai făcut o solicitare, iar cea de-a doua a fost cu noroc. Aşa că au trecut la eutanasierea câinilor. Primarul spune însă că în solicitare nu era specificat câţi câini vor fi ucişi.

Cosmin Morega, primar Motru: Nu am fost informat. Nu ştiu ce câini au fost eutanasiaţi. Dacă au fost bătrâni, bolnavi, nu cunosc, nu am amănunte. Nu există niciun document în acest sens.

Pe acelaşi subiect

Şeful padocului susţine că nu este adevărat, iar animalele au fost eutanasiate conform legii. Ei aveau un număr de 76 de câini, iar decizia a fost luată tocmai pentru faptul că numărul câinilor era mult mai mare faţă de limita permisă. 

Dan Matei, director Direcţia Publică Motru: Conform legii, padocul trebuie să aibă 10% din spaţiu liber pentru urgenţe. Noi avem 70 de locuri de cazare şi trebuie să funcţionăm cu 63 de câini.

Vasile Brânduşescu, medic veterinar: Eutanasierea nu a fost făcută din plăcere, a fost făcută cu compasiune. Şi a fost făcută după toate regulile stabilite de lege.

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul câinilor eutanasiaţi la Motru

Reprezentanţii unei Asociaţii de Protecţie a Animalelor anunţaseră conducerea padocului că vor avea loc adopţii, însă nu au mai ţinut cont şi au trecut direct la eutanasiere.

Carmen Şerbănoiu, preşedinte Pro Animal: Câinii care au fost eutanasiaţi, o parte dintre ei aveau deja adoptatori. Am stabilit cu primarul şi cu directorul că se vor adopta, iar în momentul în care am sunat să anunţ că au mai apărut alţi adoptatori, deja mi-au spus că s-au făcut eutanasieri.

Poliţiştii au deschis dosar penal, iar cei de la Direcţia Sanitară Veterinară au recoltat probe pentru un examen anatomopatologic.

Victor Ţuhaşi, purtător de cuvânt IPJ Gorj: În urma controlului efectuat de poliţişti, împreună cu reprezentaţi ai DSVSA Gorj, a fost întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept şi ucidere a câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute.

Probe vor fi trimise şi la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti pentru un examen toxicologic pentru că există suspiciuni că ar fi fost folosite substanţe interzise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Directorul Direcţiei Publice Motru, acuzat că a susţinut eutanasierea câinilor comunitari