Antena Meniu Search
x

Video Discuții care dau fiori la Bucureşti. Generalul american Breedlove, despre posibilitatea ca Putin să atace Flancul Estic al NATO

Capitala este gazda unui Forum de Securitate fără precedent, la care participă mai multi generali de rang înalt din cadrul NATO. Reuniunea vine în contextul în care sunt tot mai multe ameninţări din partea Rusiei. În plus, un avertisment despre necesitatea pregătirii Armatei Române pentru a face faţă în cazul unui război a fost făcut ieri şi de generalul Vlad Gheorghiță, seful Statului Major al Armatei. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 23.05.2024 , 15:53

Este vorba mai degrabă de scenarii elaborate de experți de la vârful Armatei. Este adevărat că generalul Vlad Gheorghiță a avertizat ieri că există acest risc ca războiul din Ucraina să escaladeze în următoarea perioadă și tocmai din acest motiv spunea șeful Statului Major al Armatei că Armata Română ar trebui să fie pregătită pentru scenariul cel mai negru: practic, cel în care Ucraina ar capitula în fața trupelor lui Vladimir Putin.

Spunea generalul Vlad Gheorghiță că ar trebui să ne pregătim și să accelerăm, să apăsăm mai tare pedala înzestrării Forțelor Armate ale României. Altfel spus, descurajarea este foarte importantă în această perioadă.

Aici la conferința din Capitală sunt prezenți mai mult generali de la vârful NATO. Am discutat mai devreme cu generalul Philip M. Breedlove, este fostul comandant suprem al trupelor NATO din Europa, l-am întrebat dacă Vladimir Putin ar avea curajul să testeze Articolul 5 din Tratatul NATO, adică să atace un stat din Flancul Estic al NATO. Generalul Breedlove a dat un răspuns oarecum îngrijorător, a spus că Vladimir Putin nu va ataca acum un stat din Flancul Estic pentru că acum Armata Rusă nu mai are capacitatea militară. Astfel, Putin ar trebui să aștepte câțiva ani pentru a regrupa Armata înainte de a lua în calcul un astfel de scenariu.

Vezi și

România nu va da sistemul PATRIOT Ucrainei, dacă nu va primi ceva în schimb

S-a vorbit aici și despre sistemul PATRIOT pentru Ucraina, însă șeful statului a spus că iese din discuție acest lucru dacă România nu va primi ceva în schimb, un sistem de apărare similar, pentru că nu ne permitem să rămânem fără apărare anti-aeriană în această perioadă.

Cât despre generalul Vlad Gheorghiță, ne reamintim că în luna februarie șeful Statului Major cerea modificarea de urgență în Parlament a legii privind apărarea și pregătirea populației în caz de război. Generalul Vlad a cerut ca românii să fie pregătiți și antrenați în cazul cel mai negru, în care țara noastră ar fi implicată într-un război. Proiectul de lege zace în Parlament și nu a ajuns nici măcar în comisiile de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Discuții care dau fiori la Bucureşti. Generalul american Breedlove, despre posibilitatea ca Putin să atace Flancul Estic al NATO